Zweden

Stockholm: de hoofdstad van Zweden
De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook nog eens de grootste stad van het land. Het heeft een oppervlakte van ruim 188 vierkante meter en er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. De stad heeft de bijnaam ‘Venetië van het noorden’. Een naam die de stad te danken heeft aan de vele wateren. Lees in dit artikel nog veel meer over Stockholm, de hoofdstad van Zweden.
Stockholm is de hoofdstad van Zweden.

  • Ligging van de stad

Stockholm ligt in het zuiden van Scandinavië en is gelegen in het zuidoosten van Zweden. Stockholm ligt voor een gedeelte in Uppland en voor het andere gedeelte in Södermanland. Dit zijn 2 soorten landschappen van het land. De stad is op maar liefst 14 eilanden gebouwd. De eilanden zijn met behulp van bruggen verbonden aan elkaar.

Klinkt raar en ongeloofwaardig, daarom is een bezoekje zeker de moeite waard. Net buiten de hoofdstad begint de zogenoemde scherenkust, bestaande uit ruim 24.000 eilandjes. In ongeveer slechts 2 uur ben je met het vliegtuig vanuit Nederland in Stockholm.

De mooiste bezienswaardigheden

Er is ontzettend veel te beleven in deze prachtige stad. Van musea tot tentoonstellingen en natuurlijk de mooie natuur van Stockholm. Welke bezienswaardigheden je tijdens een bezoekje aan de stad zeker niet over mag slaan:

  • Hoofdstad Zweden
    De vlag van Zweden

    In het Vasa Museum staat het enige schip uit de 17e eeuw dat nog helemaal compleet is gebleven. In 1628 is het Zweedse oorlogsschip gezonken maar gelukkig is het jaren later weer naar boven gehaald. Een schip van maar liefst 69 meter met prachtige sculpturen die uit hout gesneden zijn. Het museum staat helemaal in het teken van het schip en is er zelfs helemaal omheen gebouwd. Niet zo gek dus dat het Vasa Musuem door ruim 1 miljoen mensen bezocht wordt ieder jaar.

  • Gamla Stan is de plek waar Stockholm in 1252 gesticht is. Een prachtig middeleeuws stadshart waar je doorheen kunt slenteren, winkelen en op het terras kunt zitten.
  • Het Koninklijk Paleis, van Zijne Koninklijke Hoogheid de Koning van Zweden, is open voor bezoek. Met ruim 600 kamers en 5 musea zul je er je ogen uitkijken. Vergeet ook niet de wissel van de Royal Guards mee te pikken.
Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ipbxbliygfg)

Andere hoofdsteden van landen in de wereld:

Wil je deze pagina verder uitbreiden, een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie