Zuid-Korea

Wat is de hoofdstad van Zuid-Korea?
De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is vandaag de dag een miljoenenstad die uit haar voegen barst. Het is echter ook het kloppend hart van het land en een inspirerende plek tjokvol historische bezienswaardigheden en morden comfort. Het contrasterend geheel zorgt ervoor dat je alvast altijd wel iets ontdekt dat de moeite waard is. Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad van Zuid-Korea.

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea.

  • De ligging

Seoul ligt op nauwelijks 50 kilometer van de grens met het vijandige Noord-Korea. Gebouwd rond de Han-rivier op een steenworp afstand van de Gele Zee mag het duidelijk zijn dat water een belangrijke factor is geweest in de ontwikkeling van de stad.

De highlights van Seoul.

Seoul en bij uitbreiding heel Korea kennen een lange geschiedenis van technologisch vernuft en machtige heersers. Doorheen de stad en de vele wolkenkrabbers kan je dan ook tal van pareltjes ontdekken.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=sr3O7ArQTYY)

Bezienswaardigheden

  • Gyeongbokgung paleis

Dit paleizencomplex is het oudste in Seoul en dateert van de 14de eeuw. Nadat het verwoest werd door een brand werd heb complex in de 19de eeuw herbouwd om tijdens de Japanse bezetting terug vernietigd te worden. Vandaag de dag kan je restauraties bewonderen van het paleis in zijn volle glorie. Zeker de moeite waard!

  • Bukchon Hanok Village
Hoofdstad Zuid-Korea
De vlag van Zuid-Korea

Ben je iemand die eerst en vooral inzet op sfeer en de lokale mentaliteit ontdekken? Dan is Bukchon Hanok Village exact wat je zoekt. Deze wijk is een prachtig voorbeeld van het authentieke Seoul met kronkelige straatjes, authentieke thee en leuke boetiekjes.

  • De Koningsgraven

In het zuiden van Seoul liggen de graftombes van twee koningen en een koningin van de roemrijke Joseon dynastie. Deze Seonjeongneung Koningsgraven zijn niet alleen de moeite waard wegens het historische belang van deze dynastie, maar ook door de prachtige omgeving. De tombes vormen immers een oase van groen in één van de meest verstedelijkte gebieden ter wereld.

  • Deoksugung Paleis

Seoul telt maar liefst vijf grote paleizen en daar is dit Deoksugung Paleis er eentje van. Opvallend aan dit complex is het samenspel van architecturale invloeden. Naast de typische Aziatische kenmerken is immers ook gedacht aan Europese architectuur. Niet toevallig is dit dan ook de locatie van het Museum van Moderne Kunst.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Meer informatie over andere hoofdsteden in de wereld:

Plaats een reactie