Zuid-Afrika

Wat is de hoofdstad van Zuid-Afrika?
Zuid Afrika is een land in het continent Afrika en heeft als één van de weinige landen op aarde meer dan één hoofdstad. Wanneer je aan Zuid Afrika denkt denk je vaak direct aan Kaapstad. En Kaapstad is één van de hoofdsteden maar niet de enige. Zowel Pretoria als Bloemfontein zijn hoofdsteden. Lees in dit artikel verder over de verschillende hoofdsteden.

Zuid-Afrika op de kaart:

Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein zijn de hoofdsteden.

Elke stad heeft een eigen type macht.

 • Pretoria: Bestuurlijke macht
 • Kaapstad: Wetgevende macht
 • Bloemfontein: Rechterlijke macht

Bezienswaardigheden

Voor toeristen is Kaapstad de meest populaire bestemming. Het is een hele gezellige plaats met oogverblindende uitzichten. Een aantal bezienswaardigheden in Kaapstad of die vanuit Kaapstad makkelijk te bereiken zijn:

 1. Tafelberg.
  Hoofdstad Zuid-Afrika
  De vlag van Zuid-Afrika

  Tafelberg is een berg op de westelijke kaap die uitkijkt over Kaapstad. De berg wordt een tafel berg genoemd door de vlakke en platte bovenkant. Deze bovenkant is makkelijk bewandelbaar dus kan je na je hike naar boven genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

 2. Boulders Beach
  Boulders beach is één van de mooiste stranden in Zuid Afrika. Met witte stranden, een krakend blauwe zee en blokkige rotsen is dit het perfecte idyllische plaatje voor een dagje relaxen op het strand. Je zult hier echter niet de enige strandbezoeker zijn. Boulders Beach is namelijk ook de woonplaats van een kolonie zwartvoetpinguins. Deze schattige dieren wonen nu al ruim 35 jaar op dit strand en is in Zuid Afrika ook de enige plek waar je ze in het wild kunt tegenkomen.
 3. Kaap de Goede Hoop
  Kaap de Goede hoop, of in het Afrikaans Kaap die Goeie Hoop is te vinden in het meest zuidelijke puntje van het Kaapse Schiereiland. Het is een prachtig stukje natuur wat je zeker gezien moet hebben als in je in Zuid Afrika bent
 4. Bo Kaap
  Bo Kaap is vergelijkbaar met de Londense wijk Notting Hill, alleen dan op de Zuid Afrikaanse manier. Deze wijk staat voor met kleurrijke huisjes, perfect voor al je vakantie kiekjes en Instagram foto’s. De wijk ligt aan de Seinheuvel, ten noorden van de Tafelberg, en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De Seinheuvel is slechts 350 meter hoog en daardoor zeer toegankelijk voor een stevige wandeling. Eenmaal op de Seinheuvel zul je een prachtig uitzicht hebben over Kaapstad.

Enkele video’s:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Deel dit dan met anderen.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie