Vietnam

Hanoi ontdekken – de bruisende hoofdstad van Vietnam.
Hanoi is de levendige hoofdstad van Vietnam en ligt in het noorden van het land. Vanuit Hanoi worden diverse tours georganiseerd naar de populaire Halong Bay, dat op ongeveer drie uur rijden van de hoofdstad ligt. Ook kun je nadat je Hanoi ontdekt hebt verder reizen naar de groene rijstvelden van Sapa. Vanuit je hotel of hostel in Hanoi kun je eenvoudig te voet een groot aantal bezienswaardigheden ontdekken. Wandel bijvoorbeeld door de pittoreske Old Quarter naar het Hoan Kiem Lake. Midden in het meer ligt de mooie Ngoc Son Temple. Lees hieronder verder over Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.
Op de kaart:

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam.

  • Highlights in Hanoi die je niet mag missen
Hoofdstad Vietnam
De vlag van Vietnam

In Hanoi kun je talloze bezienswaardigheden bezoeken. Neem zeker een kijkje bij het Mausoleum van Hồ Chí Minh, waar de voormalige communistische revolutionaire leider van Vietnam ligt opgebaard. Als je meer te weten wilt komen over het leven van Hô valt het aan te raden om het Ho Chi Minh-museum te bezoeken, dat op ongeveer 150 meter wandelen van het mausoleum ligt.

In de stad vind je verschillende interessante musea. Het Hanoi Hilton is een museum dat is gevestigd in een historische gevangenis. Tijdens de Vietnamoorlog werden hier de krijgsgevangenen opgesloten. Tijdens een bezoek aan het museum kom je meer te weten over deze zwarte periode in de geschiedenis van Vietnam, door middel van foto’s, filmpjes, teksten en beelden.
Vietnam Museum of Ethnology

Om meer te weten te komen over de lokale bevolking kun je het Vietnam Museum of Ethnology bezoeken. Het museum kun je zowel met als zonder gids doorlopen. Hier doe je kennis op over de identiteit, gebruiken en cultuur van de vele etnische groepen in Vietnam.

Hanoi staat bekend om het goede streetfood dat je hier overal kunt krijgen. Als je op zoek ben
Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=x7ENbAp92QY)

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of een opmerking toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie