Venezuela

Caracas: metropool van Venezuela.
Van beroemde pleinen als Plaza Bolívar tot en met het bekende geboortehuis Casa del Libertador – de hoofdstad van Venezuela, Caracas, heeft veel in haar mars. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Venezuela.

Caracas is de hoofdstad van Venezuela

De grootste stad van Venezuela: die eer valt te beurt aan Caracas. Je vindt de stad in het noorden van het land, aan de kust, niet ver van de Caraïbische Zee af. Je kunt er genieten van de natuur en het waterleven. Die natuurpracht is niet ver te zoeken. De stad ligt namelijk in een vallei, met imposante bergen eromheen. Zoek je een spectaculair uitzicht, dan ben je bij de hoofdstad van Venezuela zeker aan het juiste adres. Zie je jezelf al zitten, genietend van een cocktail op een terras, met uitzicht op deze levendige metropool?

Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=qzkEyDZfrq0)

Ga je de stad zelf in, dan valt er ook genoeg moois te ontdekken. Ben je een liefhebber van indrukwekkende gebouwen, dan mag het Nationaal Pantheon van Venezuela zeker niet op je lijstje ontbreken. Het ligt aan de rand van de oude stad. Als je in Caracas bent, kun je niet om hem heen: Simón Bolívar, de bekende vrijheidsstrijder. Zijn stoffelijk overschot is te vinden in dit pantheon. Sowieso zul je zijn naam nog

Hoofdstad Venezuela
De vlag van Venezuela

vaak tegenkomen wanneer je de stad bezoekt, want de Venezolanen zijn Bolívar niet vergeten door de jaren heen.

Kathedraal van Caracas

Een andere trekpleister in de multiculturele hoofdstad van Venezuela is de Kathedraal van Caracas. Er zijn bijzondere schilderijen te vinden. Zoek je even wat rust tussen de bedrijven door, dan is het Parque Generalísimo Francisco de Miranda een uitgelezen plek. Het park ligt middenin in de stad en vormt een groene oase van rust in de levendige stad Caracas. Het kan zijn dat je er wel dierengeluiden hoort, want in het park is een kleinschalige dierentuin te vinden waar je kennis kunt maken met Zuid-Amerikaanse diersoorten. Kortom: de hoofdstad van Venezuela laat je continu verrassen, zowel door haar schoonheid als door haar bezienswaardigheden en mogelijkheden voor activiteiten.

Op de kaart:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Wil je het artikel uitbreiden? Reageer dan hieronder, of er kan een e-mail toegezonden worden aan venezuela@hoofdstad.net.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie