Uruguay

Wat is de hoofdstad van Uruguay?
Montevideo is niet alleen de grootste stad van Uruguay, maar ook de hoofdstad en het economische centrum van het land. Dat hoeft ook niet echt te verbazen als je weet dat ruwweg de helft van de Uruguayaanse bevolking in de stad leeft. De stad zelf is een leuk samengaan van architecturale invloeden gaande van de koloniale stijl tot Art Deco en meer.

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay

  • De ligging

Montevideo ligt aan de zogenaamde Rio de la Plata. Deze rivier is de scheiding tussen Uruguay en Argentinië en zorgt ervoor dat Montevideo een belangrijke haven is. De directe omgeving van de stad kenmerkt zich dan ook door zandstranden en een rotsachtige ondergrond.

Highlights van Montevideo

De geschiedenis van Montevideo is een vrij moderne geschiedenis. De stad werd dan ook pas in de 18de eeuw gesticht door Bruno Mauricio de Zabala. De daaropvolgende eeuwen kenmerken zich door het belang van handel en de strijd met Buenos Aires als de belangrijkste handelsstad van de regio. Op vakantie in Montevideo? Dan mag je volgende bezienswaardigheden zeker niet missen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=YXz-erPr8B8)

De architectuur

Hoofdstad Uruguay
De vlag van Uruguay

Architectuur is Montevideo is een samenraapsel van tal van stijlen die een interessante mix vormen die je nergens anders ter wereld ziet. Zo vind je neoklassieke gebouwen in de stad terug, maar ook een postmoderne stijl en zelfs een koloniale vibe. Interessante bouwwerken zijn het World Trade Center en de Antel Telecommunicatie Toren.

De oude stad

De oude stad is een typisch voorbeeld van de invloed van de Europese architectuur. Zo zijn het wetgevend paleis en het stadhuis zeer bombastische bouwwerken die de vergelijking met hun Europese neven en nichten zeker doorstaan. Bezoek zeker ook het Estevez paleis!

  • De Plaza Independencia

De Plaza Independencia vind je terug in de oude stad van Montevideo en is van groot belang in de geschiedenis van het land. Zo vind je op dit plein het oudste theater van Uruguay terug en ook het zogenaamde Fortaleza del Cerro.

  • Het Nationaal Historisch Museum van Montevideo

Cultuur opsnuiven? Dan is het Nationaal Historisch Museum van Montevideo absoluut de juiste plek om dat te doen. Hier leer je heel wat bij over de geschiedenis van de stad en van het land aan de hand van boeiende exposities, voorwerpen en rondleidingen.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vind je het een nuttig artikel? Het delen van het artikel, bijvoorbeeld op social media, je blog of website stellen wij erg op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie