Tunesië

Tunis is de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land Tunesië. De stad ligt in het noorden van het land, vlakbij de Middellandse Zee. In Tunis maak je kennis met de Arabische cultuur in de medina en de souk. De oude geschiedenis van de stad kun je ontdekken in het Bardomuseum en in Carhago. Voor kunst- en strandliefhebbers is het nabijgelegen Sidi Bou Said een aanrader.
Tunis is de hoofdstad van Tunesië.

  • Medina en souk

De oude medina van Tunis heeft indrukwekkende gebouwen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was een van de eerste steden van de Maghreb en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Tunesië. Uitgebreid winkelen kun je in de talrijke souks. Dat zijn Arabische overdekte markten die rondom de medina liggen. In de souk vind je kleding, decoratie en andere authentieke Tunesische producten.

Bardomuseum en Carthago

Hoofdstad Tunesië
De vlag van Tunesië

In Tunis kun je veel over geschiedenis leren. In het westen van Tunis kun je een bezoek brengen aan het Bardomuseum. Dit archeologisch museum is het belangrijkste museum van Tunesië. Het is gevestigd in een paleis en herbergt een indrukwekkende collectie kunst. In het Bardomuseum vind je een grote verscheidenheid aan voorwerpen uit het Romeinse Rijk, het Oude Griekenland, Carthago en (islamitisch) Tunesië.

Voor wie liever geniet van het mooie weer, heeft Tunis ook veel te bieden. Vlakbij Tunis liggen namelijk de resten van het oude Carthago, wat de hoofdstad van het Carthaagse Rijk was. Bezoek de ruïnes van het amfitheater en loop langs oude tempels.
Sidi Bou Said

Vlakbij Tunis en Carthago ligt Sidi Bou Said. Dit pittoreske plaatsje ligt bovenop een heuvel aan de Middellandse Zee. Sidi Bou Said is geliefd bij zowel kunstenaars als toeristen, vanwege de karakteristieke huizen die in wit en blauw geschilderd zijn. Vanuit het stadje heb je een prachtig uitzicht over de zee. Als je ervoor kiest om af te dalen, loop je naar het strand en de jachthaven. Oud en nieuw, het traditionele en moderne Tunesië, komen hier samen.

Tunis op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Het delen van het artikel stellen wij erg op prijs.

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie