Tibet

Wat is de hoofdstad van Tibet?
Lhasa is een fantastische stad, boordevol boeddhistische pelgrimsoorden. Lees hier hoe je Lhasa kunt bereiken, waar je kunt verblijven en wat er allemaal te bezichtigen valt! Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Tibet.
Lhasa is de hoofdstad van Tibet.

  • De plaats van de goden

Lhasa, wat in het Tibetaans ‘plaats van de goden’ betekent, is de hoofdstad van Tibet. Lhasa ligt op een hoogte van 3600 meter en is de grootste stad van Tibet. Historisch gezien was Lhasa de hoofdstad van de traditionele Tibetaanse regio, maar vandaag is het de hoofdstad van de autonome regio van Tibet. Lhasa omvat het volledige grondgebied van de stad, evenals de 7 omliggende provincies.

De “officiële” bevolking van Lhasa is ongeveer 580.000 inwoners, maar dit omvat niet de mensen die in Lhasa wonen wiens identiteitskaarten worden geteld in de volkstelling van andere provincies op het vasteland van China. De werkelijke bevolking van Lhasa komt dichter bij 1 miljoen mensen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=44ExQM0S4cI)
De highlights van Lhasa.

Hoofdstad Tibet
De vlag van Tibet

Hoewel Lhasa een grote stad is, verblijven de meeste reizigers die naar de hoofdstad van Tibet reizen in het oude gedeelte van de stad. Dit gedeelte bevindt zich aan de oostkant. Het gebied omvat veel van de meest heilige bezienswaardigheden van Tibet, waaronder:

  • het Potala-paleis
  • de Jokhang-tempel
  • de Ramoche-tempel
  • het Tsamkhung-klooster
  • de beste restaurants van Lhasa
  • een grote selectie van hotels
  • het geweldige Barkhor, een doolhof van smalle straatjes die de Jokhang-tempel omringen
  • guesthouses, restaurants, theehuizen en souvenirwinkels
Hoe Lhasa bereiken?

Hoewel het weer in Lhasa in december en januari een beetje koud is, zijn dit geweldige maanden om in Tibet te zijn. Tijdens deze maanden vind je weinig reizigers in Tibet. Onthoud echter dat alle buitenlandse reizigers die naar Tibet gaan, inclusief naar Lhasa, een volledig georganiseerde tour moeten volgen met een privévoertuig en chauffeur, een officiële reisroute, een gids en de nodige reisvergunningen. Er zijn geen uitzonderingen.

Alleen een reisorganisatie kan dus voor jou een reis naar Lhasa regelen. Je kunt Lhasa op twee manieren bereiken. De eerste is met het vliegtuig. Met meerdere vluchten per dag, is Chengdu de beste plek om naar Lhasa te vliegen. Een tweede manier om Lhasa te bereiken, is met de trein. De reisroute van de trein naar Lhasa: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chongqing, Chengdu, Lanzhou en Xining.
Nuttig artikel? Het delen van het artikel stellen wij erg op prijs. Bijvoorbeeld op je blog, je website of op social media. Op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie