Thailand

Wat is de hoofdstad van Thailand? Dat is Bangkok.
Thailand kennen we natuurlijk allemaal van de prachtige foto’s op Instagram en in reistijdschriften van de vele kleine idyllische eilandjes die het heeft. Maar vandaag gaan we meer vertellen over de hoofdstad van Thailand, Bangkok, want ook deze stad verdient veel aandacht! In de gehele hoofdstad van Bangkok wonen ongeveer 8.3 miljoen mensen. Als je nagaat dat er in heel Nederland ongeveer het dubbele woont kun je een goede indruk krijgen van de drukte van de stad. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Thailand.

De hoofdstad van Thailand is Bangkok.

  • De hoofdstad Bangkok ligt in het zuiden van Thailand en grenst aan de populaire kustplaats Pattaya.

Bangkok zelf is geen kustplaats maar een echte stedelijke stad. Een echte metropool met prachtige hotels met nog mooiere rooftopbars. Want deze zogenaamde dakterrassen waar barretjes op zijn gebouwd zijn in Bangkok enorm populair.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=VK3-91Mu9Es)

Als je graag de lokale cultuur wilt opsnuiven is Bangkok ook de place to be. Met veel oud historische Aziatische geschiedenis die je kunt ontdekken is Bangkok direct de meest culturele stad van Thailand.  Je kunt Bangkok niet bezoeken zonder een bezoek te brengen aan de

Hoofdstad Thailand
De vlag van Thailand

volgende culturele hotspots:

  1. Het koninklijk paleis van Bangkok – deze werd tussen de 18e en 20e eeuw bewoond door de koninklijke familie van het land. Nu is deze voor het publiek toegankelijk, je zult je ogen niet kunnen geloven. Al het pracht en praal is enorm bijzonder.
  2. De Wat Phra Kaew tempel- De Wat Phra Kaew tempel is de allerbelangrijkste Boeddhistische tempel van Bangkok en eigenlijk ook van heel Thailand. De tempel staat op het terrein van het koninklijke paleis waardoor het heel makkelijk is om ze beiden in het zelfde dagdeel te bezoeken.
  3. Wat Arun- Een andere tempel die je moet bezoeken is de Wat Arun. De Wat Arun is ook een boeddhistisch tempelcomplex in Bangkok. Deze is vernoemd naar de god Aruna en door zijn kleurrijke uiterlijk heel bijzonder om in het echt te zien.

Wil je ook in de avond wat gezelligheid opzoeken, ga dan naar de populaire uitgaanswijk Thanon Khao San, soms ook wel Thanon Khaosan genoemd. Het is een vrij korte straat midden in het centrum van Bangkok maar je zult er alles vinden wat je zoekt. Van gezellige barretjes tot heerlijke eettentjes.

Bangkok op de kaart:

Wil je het artikel uitbreiden, iets corrigeren of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Meer informatie over andere hoofdsteden op onze website:

Plaats een reactie