Texas

Wat is de hoofdstad van Texas? Dat is Austin.
Austin, de hoofdstad van het imposant grote Texas, noemt zichzelf de ‘Live Music Capital of the World’. Een titel die deze zuiderse stad niet gestolen heeft. In en rond het centrum vind je immers tal van muziektenten, muzikanten en grootse dromen. Muziek is echter niet de enige reden waarom je naar Austin zou kunnen trekken. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Texas, bijvoorbeeld over de ligging, de bezienswaardigheden en een filmpje.
Austin is de hoofdstad van Texas.

  • De ligging

Austin is vrij centraal in Texas gelegen op goed 100 kilometer ten noorden van San Antonio en 300 kilometer ten zuiden van Dallas. De stad is gebouwd naast de Colorado River die uitmondt in de bekende Golf van Mexico. De omgeving is vrij heuvelachtig en bebost en dat is een uitzondering in het Texaanse landschap.

De bezienswaardigheden van de stad

Austin is een buitenbeentje binnen Texas. Het is een rasechte studentenstad en staat ook te boek als een liberale, kunstzinnige enclave. In het diepe zuiden van de Verenigde Staten een bijzonder mix. Niet voor niets is één van de slogans van de stad dan ook “keep Austin weird”. Wat valt er allemaal te bekijken in de stad? Heel wat!
  • Sixth Street

Ben je aangetrokken tot Austin omwille van de muzikaliteit? Dan mag een bezoekje aan Sixth Street in Downtown Austin niet ontbreken. Deze sfeervolle straat is waar je de bekendste en beste clubs, bars en muziektenten terug kunt vinden.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=AZwGHEYT5x8)

  • Texas State Capitol
Hoofdstad Texas
De vlag van Texas

Als hoofdstad van Texas is Austin ook de plek waar je het Texas State Capitol terug kunt vinden. De roze granieten versie van Austin is de tweede grootste State Capitol in de Verenigde Staten. Het gebouw is open voor rondleidingen waarbij je heel wat bijleert over de lokale geschiedenis en wetgeving.

  • University of Texas

Austin is een echte studentenstad en dat heeft veel te maken met de aanwezigheid van de University of Texas. De ontzagwekkende campus van deze universiteit staat open voor rondleidingen en herbergt diverse musea, bibliotheken en sportfaciliteiten.

  • Bob Bullock Texas State History Museum

Het Bob Bullock Texas State History Museum is een historisch museum met drie thema’s zijnde ‘Land’, ‘Identity’ en ‘Opportunity’. Hier wordt je ondergedompeld in de Texaanse geschiedenis aan de hand van interactieve tentoonstellingen, historische voorwerpen en documentaires.
Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie