Tenerife

Heerlijk toeven op Santa Cruz, hoofdstad van Tenerife
Ga je naar de Canarische Eilanden, dan mag een bezoek aan de hoofdstad van Tenerife niet ontbreken. Waarom niet? Omdat Santa Cruz een bestemming is die groeit en bloeit! Kom in dit artikel meer te weten over de hoofdstad Santa Cruz.

Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife

Wie op de kaart kijkt, zal zien dat Santa Cruz in het uiterste noordoosten van het eiland ligt, helemaal in de punt rechts bovenin. Aan het water, zodat je lekker kunt flaneren langs de Atlantische Oceaan en de boten kunt bekijken die in de haven van de hoofdstad van Tenerife liggen. Het mooie van deze zonnige bestemming is dat er altijd wel wat te doen is. Je kunt in Santa Cruz gezellig winkelen, lekker eten, musea bezoeken en mooie gebouwen bewonderen.

Met name dit laatste is een prachtig punt van aandacht in de hoofdstad van Tenerife. Zo is er het auditorium van Tenerife te vinden – dat letterlijk niet te missen is in deze stad en het indrukwekkende plein van Canelaria, evenals allerlei parlementsgebouwen die die moeite van het bekijken waard zijn. En ben jij zo’n type dat graag markten bezoekt in het buitenland? Dan zit je goed in de hoofdstad van Tenerife. De Mercado de Nuestra Señora de África is een levendige, gezellige markt die deels overdekt is. Levensmiddelen genoeg hier!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=mpuVnbvDOLM)

Wandelen door Santa Cruz

Hoofdstad Tenerife
De vlag van Tenerife

Wil je met de benenwagen Santa Cruz verkennen, dan kan dat. Maar wie zoveel mogelijk van de stad wil zien, kan er ook voor kiezen om een kaartje voor een open bus te boeken, die langs alle bezienswaardigheden van de stad rijdt. Je kunt uitstappen waar je maar wilt. Zo hoef je niets te missen van de gezellige hoofdstad van Tenerife.

Playa de Las Teresitas

Omdat het zo pal aan het water ligt, biedt de stad veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Ben je niet zo actief en wil je liever genieten op het strand, dan is dat uiteraard ook een optie. Ga bijvoorbeeld naar het strand van Playa de Las Teresitas, waar het heerlijk toeven is. Kortom: Santa Cruz biedt genoeg vertier voor een fijn verblijf in deze hoofdstad van Tenerife.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden (door het formulier in te vullen). Vond je het een nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs.

Santa Cruz op de kaart:

Correcties en tips kunnen per e-mail toegezonden worden.

Meer hoofdsteden met informatie:

Plaats een reactie