Tanzania

Avontuur in de hoofdstad van Tanzania, Dodoma.
Rennende giraffen, indrukwekkende olifanten en gevaarlijke leeuwen. Dit komt er waarschijnlijk in je op als je aan Tanzania denkt. Dit land heeft echter nog veel meer te bieden dan uitgestrekte savannes of steppen gronden met prachtige wilde dieren. Steden in Tanzania zijn ook erg interessant om te bezoeken. Velen zullen bij Tanzania direct denken aan Dar es Salaam alszijnde de hoofdstad. Echter, dit blijkt anders dan je verwacht. Ondanks dat dit de grootste stad van het land is, is het niet langer de hoofdstad van Tanzania. Sinds 1973 is dit namelijk Dodoma. Een interessante stad waar je hier iets meer over kunt lezen. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Tanzania.
Dodoma is de hoofdstad van Tanzania.

Waar ligt Dodoma?

Hoofdstad Tanzania
De vlag van Tanzania

Tanzania is gelegen in Oost-Afrika en grenst met Kenia, Oeganda, Congo, Rwanda, Burundi, Zambia, Malawi en Mozambique. Dodoma is een stad zeer centraal gelegen in het binnenland van Tanzania, ten Westen van de voormalige hoofdstad Dar es Salaam. Het is vooral een agrarisch handelsgebied in de evenzo genaamde regio Dodoma. De stad is verbonden via wegen en zelfs een spoorlijn.

Dit moet echter met een korreltje zout genomen worden. Tanzania’s transportnetwerk kan als interessant en avontuurlijk bestempeld worden, maar zeer zeker niet als goed en betrouwbaar. De wegen zijn sinds een aantal jaren wel van een nieuwe laag asfalt voorzien, maar verkeer rijdt hard en roekeloos. Wie de trein neemt moet een ijzeren geduld hebben, deze kan enkele uren tot zelfs dagen vertraging oplopen.
Wat te doen en zien in Dodoma?

Qua bezienswaardigheden en activiteiten is Dodoma niet echt een bruisende metropool zoals bijvoorbeeld Dar es Salaam. Voor de echte avonturier is het echter een geweldige plek om rond te dwalen door de typisch Afrikaanse straatjes, een chapati te eten met wat mierzoete thee of de lekkerste pilau van Oost-Afrika te proeven. Ga eens een gesprek aan met een Masai herder of drink een biertje in een lokale kroeg waar de swahili muziek uit de luidsprekers schalt op een volume dat je trommelvliezen bijna doet breken. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Gaddafi Moskee of over de campus te wandelen van de universiteit. Dodoma is een beleving.
Een video:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vxIws4F2ABA)

Zelf iets toevoegen aan deze pagina, een correctie doorvoeren of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie