Taiwan

Taipei – de moderne hoofdstad van Taiwan.
De hoofdstad van Taiwan, dat in de Oost-Chinese Zee ligt, is het bruisende Taipei. Dit is een moderne stad gelegen in het noorden van het land. In Taipei vind je een groot aantal interessante musea en bezienswaardigheden. Daarnaast liggen er diverse prachtige natuurparken in de omgeving van de hoofdstad, waaronder het Dongyanshan National Forest Recreation Area.
Taipei is de hoofdstad van Taiwan.

  • Bezienswaardigheden die je niet mag missen in Taipei
Hoofdstad Taiwan
De vlag van Taiwan

De Taiwanese hoofdstad heeft een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Neem zeker een kijkje bij de kleurrijke Longshan Tempel. Bij binnenkomst hangt er een informatief bord met uitleg over de verschillende rituelen die hier worden uitgevoerd. Zo gooit de lokale bevolking bijvoorbeeld met gelukskoekjes van hout. De manier waarop het koekje neerkomt zou iets vertellen over de toekomst.

Wandel ook zeker langs de gigantische wolkenkrabber Taipei 101. Tot 2007 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf de Observatory heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De lift zoeft omhoog met een snelheid van 1010 meter per minuut. Je doet er maar 37 seconde over om naar de top te gaan! Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kun je in de kelder de beste dumplings van Taiwan eten bij Din Tai Fung.
Chiang Kai Shek Memorial Hall

Breng zeker een bezoek aan de Chiang Kai Shek Memorial Hall. Aan een enorm plein ligt een authentieke Chinese tempel die de entree vormt naar de tombe van de Chinese nationalist Chiang Kai Shek. Elk uur vindt er een traditionele wisseling van de wacht plaats. De pasjes en handelingen zijn vermakelijk om naar te kijken.

Wil je een dagje shoppen in Taipei? Ga dan naar de hectische wijk Ximending. In de avonduren vind je hier massa’s mensen, heerlijk geurende eetstalletjes, neonverlichting en vele winkels. Zo kun je hier goed slagen voor kleding, schoenen, originele souvenirs, gadgets en accessoires. Als je even op adem wilt komen kun je een typisch Taiwanese bubble tea bestellen in één van de barretjes of restaurants.

Taipei op de kaart:

Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen, het artikel uitbreiden of een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie