Suriname

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname.
Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en tevens de enige echte grote stad van Suriname. De stad is al honderden jaren oud en er is van alles te beleven. Paramaribo werd door twee Nederlanders gesticht in het jaar 1613. Wie meer wil weten over de geschiedenis van deze stad, kan een bezoekje brengen aan het openluchtmuseum. Je kunt in Paramaribo heerlijk eten en genieten van het weer, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Lees hieronder meer over Paramaribo, de hoofdstad van Suriname.
Paramaribo is de hoofdstad van Suriname.

Hoofdstad Suriname
De vlag van Suriname

Paramaribo is een prima stad om wandelend te verkennen. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar. Wanneer je een bezoekje brengt aan het Onafhankelijkheidsplein, zie je daar het presidentieel paleis staan. Dit prachtige, witte gebouw is goed gerenoveerd en wordt nog steeds gebruikt. Naast dit witte paleis staan er nog meer gebouwen aan het Onafhankelijkheidsplein waaraan je de historie van de stad af kunt lezen.

Het meest bekende gebouw van Paramaribo is waarschijnlijk Fort Zeelandia. Fort Zeelandia was een militair verdedigingswerk dat gebouwd werd in de 17e eeuw. Je vind het ford in het Surinaams Museum. In dit museum kun je veel leren over de geschiedenis en bevolking van Suriname.
Onafhankelijkheidsplein

Het is zeker een aanrader om het Onafhankelijkheidsplein te bezoeken op een zondagmorgen. Dan kun je namelijk kijken en luisteren naar de zangvogelwedstrijden. Surinamers uit alle lagen van de bevolking komen dan naar het plein om hun vogels te tonen. Ze hopen erop dat de vogels schitterende klanken laten horen.

Paramaribo op de kaart

Paramaribo ligt dus in Suriname. Dit land ligt in Zuid-Amerika en grenst aan aan Brazilië aan de zuidkant, Guyana in aan de westkant en Frans-Guyana aan de oostkant. Het noorden van Suriname ligt aan de Atlantische Oceaan. Paramaribo zelf ligt aan de westoever van de rivier de Suriname. Er wonen ruim 240.000 mensen in de stad Paramaribo. Dit is meer dan de helft van de Surinaamse bevolking. Je vliegt naar Paramaribo in iets meer dan negen uur. De totale afstand van Amsterdam naar Paramaribo bedraagt zo’n 7.496 km.

Vragen, toevoegingen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie