Sri Lanka

Wat is de hoofdstad van Sri Lanka? Dat is Sri Jayewardenapura Kotte.
Sri Jayewardenapura Kotte is de hoofdstad van het land Sri Lanka. Deze stad, die afgekort ook wel Kotte wordt genoemd, is al sinds 1982 de hoofdstad van het land. Het heeft ruim 115.00 inwoners en behoort daarmee tevens tot de grootste steden van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis en er zijn dus ook meer dan genoeg bezienswaardigheden te vinden.

Sri Jayewardenapura Kotte is de hoofdstad.

Ligging van de hoofdstad van Sri Lanka
De stad Kotte is gelegen in het district Colombo iets ten oosten van de gelijknamige stad. Kotte werd ooit op de oevers van de Diyawanna rivier gesticht als waterfort dat als defensieve versterking diende. Het werd al snel uitgeroepen tot hoofdstad maar later namen de Portugezen de controle over en verlieten ze de stad. Zij riepen Colombo uit tot hoofdstad. Kotte werd aan het begin van de negentiende eeuw weer opgebouwd en sinds 1982 is het dus weer officieel de hoofdstad van Sri Lanka.

Bezienswaardigheden

Hoofdstad Sri Lanka
De vlag van Sri Lanka

In en rondom de hoofdstad van Sri Lanka is meer dan genoeg te beleven. Zo is er prachtige ongerepte natuur te vinden. Denk daarbij aan het Beddagana Wetland Park of het Diyawanna Lake, een groot meer dat direct aan de stad ligt. Bijzondere aan dit meer is overigens dat er op een kunstmatig eiland het parlementsgebouw van Sri Lanka is gevestigd. Ook dit gebouw moet je absoluut bezocht hebben wanneer je hier bent.

Ben je meer een liefhebber van kunst en cultuur? Dan is het Gramodaya Folk Art Centre een absolute aanrader. Dit is een opleidingscentrum voor kunstenaars of ambachtslieden met een traditioneel ambacht. Veel jongeren bouwen hier letterlijk en figuurlijk aan hun toekomst. Breng dan ook zeker een bezoek aan dit bijzondere en kunstzinnige centrum.

Colombo

Zoals gezegd ligt Colombo niet ver van de stad Kotte vandaan. Colombo was lange tijd de hoofdstad en wordt nog steeds gezien als de ‘commerciële hoofdstad’ van het land. Je vindt hier dan ook heel veel verschillende bezienswaardigheden zoals kerken, tempels en andere historische gebouwen. Wanneer je in Kotte verblijft, is het zeker aan te raden om ook Colombo te bezoeken.

Tips en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie