Spanje

Madrid, de hoofdstad van Spanje.
Door de lange geschiedenis van Madrid kent de stad tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Natuurlijk mag een bezoek aan het koninklijke paleis niet ontbreken, namelijk het Palacio Real. Maar ook het Retiropark en de verschillende musea zijn echte highlights. Madrid is statig, maar zeker niet stijf. Daarbij leeft Madrid bijna 24/7 en iedere wijk kent zijn eigen sfeer. De Madrilenen zijn zeer vriendelijk en het kan zomaar gebeuren dat je ’s avonds in de straten aansluit bij een groep borrelende Madrilenen. Madrid is met recht het kloppende hart van Spanje. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Spanje.

De bezienswaardigheden van Madrid (de hoofdstad van Spanje)

Hoofdstad Madrid
De vlag van Madrid

Madrid heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er het beroemde kunstmuseum het Museo del Prado. Maar ook het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía is een aanrader, zeker als je van moderne kunst houdt. Iedere voetballiefhebber moet natuurlijk een keer het Real Madrid stadion bezocht hebben. Het indrukwekkende thuishonk van de koninklijke club is ook zeker een bezoek waard. Maar ook de binnenkant van de bijzondere Almudena Kathedraal moet je zeker gaan bekijken. Een terrasje pakken doe je op het beroemde Plaza Mayor terwijl je kijkt naar de vele straatartiesten.

El Rastro

Als je lekker wilt snuffelen en winkelen, dan ga je op zondag naar de vlooienmarkt El Rastro. Maar je kunt ook gewoon door de stad gaan slenteren en genieten van de vele winkelstraten en terrassen. Of onderweg de prachtige monumenten bekijken zoals het Puerta de Alcalá en de Templo de Debod. In Madrid kom je altijd ogen te kort.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=79wiD35hdmM)

De ligging van Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is centraal gelegen, hij ligt echt ongeveer in het midden van het land. Het is tevens de grootste stad van Spanje en hij is gelegen op de Spaanse Hoogvlakte in de gelijknamige regio. Juist door die centrale ligging is Madrid ook de belangrijkste stad van het Iberische Schiereiland, maar ondanks dat heeft de stad wel voor een groot deel zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Ook al is de stad groot en groots, hij blijft sfeervol en relaxed en zeer zeker een bezoek waard.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Dan kan je hieronder het formulier invullen. Vond je het een leuk artikel of nuttig? Het delen van het artikel op social media, je blog of website stellen wij erg op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie