Slowakije

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en ligt in het zuidwesten van het land. De stad ligt op slechts één uur reizen van Wenen. Met 430.000 inwoners is het een vrij kleine hoofdstad. Zelfs in de zomervakantie zijn er hier weinig andere toeristen te vinden. Terwijl deze stad een prachtig oud centrum heeft.

Bezienswaardigheden in Bratislava

  • Binnenstad

De oude binnenstad van Bratislava is autovrij en alles is gemakkelijk lopend te bereiken. Het is een prachtige stad om rustig rond te dwalen en lekker op een terrasje te gaan zitten. Hier vind je ook Michalská brána, de enige overgebleven stadspoort naar het oude centrum toe. Verder staan er in het centrum grappige standbeelden van verschillende kunstenaars. Hiermee kun je leuke foto’s maken.

  • St. Elisabethkerk
Hoofdstad Slowakije
De vlag van Slowakije

Deze geheel lichtblauwe kerk lijkt zo uit een sprookje te komen. Zeker de moeite waard om te bezoeken. De openingstijden van deze kerk zijn beperkt, dus hier moet je goed op letten. Maar ook als je hier bent als de kerk gesloten is, is de buitenkant voldoende reden voor een bezoek.

  • Kasteel van Bratislava

Het kasteel van Bratislava ligt op een heuvel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de Donau. Het kasteel zelf is een vierkant wit gebouw met vier torens. Binnenin vind je een museum met wisselende exposities. Verder zijn er allerlei kraampjes en kun je langs de kasteelmuur wandelen.

  • Bratislava Zoo

De dierentuin van Bratislava is te vinden aan de rand van de stad. Het is goed te bereiken met de bus. Voor een lage prijs heb je toegang tot de dierentuin en het bijbehorende dinopark. In de dierentuin zijn er veel onverharde paden en de verblijven liggen soms vrij ver van elkaar. In het dinopark staan meerdere dinosaurus beelden, waarvan een deel beweegt. Als je meerdere dagen in Bratislava bent is het leuk om de dierentuin te bezoeken.

Bratislava op de kaart

Meer hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Plaats een reactie