Singapore

Wat is de hoofdstad van Singapore?
Singapore met de gelijknamige hoofdstad Singapore is één van de kleinste maar daarom niet minst bijzondere land van Azië. We mogen stiekem wel zeggen dat dit het meest bijzondere land in Azië is. Wanneer je de mega populaire film uit 2018 ‘Crazy Rich Asians’ hebt gezien weet je wat voor fantastisch mooie stad en land dit is. Heb je de film niet gezien dan moet je die snel kijken en in de tussentijd zullen wij je al wat invullen.
Singapore is de hoofdstad.

Singapore ligt op ongeveer een kleine 11,5 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Het is het hart van het Aziatische reisverkeer. Changi Airport, het vliegveld van Singapore, is een grote ‘reis doorgeefluik’. Het wordt gezien als het meest drukke transfer airport van heel Azië en het speelt een verbindende factor met andere continenten zoals Noord Amerika, Europa en Australië.

Hoofdstad Singapore
De vlag van Singapore

Singapore heeft een grote gemixte bevolkingsgroep. Het grootste gedeelte van de Singaporezen bestaat uit Maleisische Singaporezen, Chinese Singaporezen en Indiase Singaporezen. Ook is er een grote groep Arabische bewoner die in Singapore wonen.

Al deze bevolkingsgroepen leven op een fijne manier samen maar hebben ook ieder hun eigen wijken waar je veel lokale winkeltjes en restaurantjes van de desbetreffende bevolkingsgroep kunt vinden.

Singapore is waarschijnlijk ook het meest schone land dat je ooit zult zien. Zelfs de straten zijn zo schoon dat als je je boterham laat vallen deze gerust kunt oprapen en verder kunt eten. Wist je trouwens ook dat er in heel Singapore geen kauwgom verkocht mag worden? Zo proberen ze de straten extra schoon te houden.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=P_q3BdrFsLI)

Marina Bay Sands hotel

Wanneer je in Singapore bent moet je natuurlijk de beroemde Marina Bay Sands hotel bezoeken. Dit 5+ sterren hotel is het grootste en duurste hotel van heel Singapore. Ook wanneer je er niet verblijft mag je op het gastendek genieten van het uitzicht. Als je wilt zwemmen in hun infinity pool moet je helaas wel verblijven in het hotel. Je hebt al een kamer in het laagseizoen vanaf 350 euro per nacht. Dan heb je de goedkoopste optie. Een flinke duit in het budget maar ook zeker de moeite waard. Al is het maar voor een nacht.

Het hotel is ook direct gekoppeld aan een groot shoppingcenter met de zelfde naam. In dit shopping center vindt je alle high end merken zoals Louis Vuitton, Gucci, Marc Jacobs en Dior. Maar ook kun je lekker lokaal en aanzienlijk goedkoop eten in de food court in de ‘basement’/ de kelder. Verder kun je Singapore niet bezoeken zonder een bezoek aan de Singapore Zoo, Sentosa Island en de Universal Studio’s. Singapore is zo leuk, je zult waarschijnlijk nooit meer weg willen!
Singapore op de kaart:

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Delen stellen wij op prijs.

Andere landen:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie