Sicilië

Wat is de hoofdstad van Sicilië?
De hoofdstad van Sicilië is het cultuurrijke en charmante Palermo. Deze typische Italiaanse stad brengt het eigenzinnige Siciliaanse karakter met zich mee en stond ook een tijdlang bekend als uitvalhaven van de maffia. Vandaag de dag is Palermo echter vooral een toeristische trekpleister die heerlijk eten, een warm klimaat en historische bezienswaardigheden voor je in petto heeft. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Sicilië.
Palermo is de hoofdstad van Sicilië.

  • De ligging

Palermo vind je terug in het noordwesten van het eiland Sicilië dat op zijn beurt natuurlijk in het zuiden van Italië terug te vinden is. Palermo is een echte havenstad en ligt dan ook aan de kusten van de Middellandse Zee dat op dit punt de naam Tyrreense Zee meekrijgt.

De bezienswaardigheden

In Palermo een paar dagen tot weken vertoeven? Je zult je geen moment vervelen met onder andere volgende bezienswaardigheden.

  • Palazzo dei Normanni
Hoofdstad Sicilië
De vlag van Sicilië

Het Palazzo dei Normannu is misschien wel het mooiste paleis van Italië. In renaissance stijl opgetrokken is het Palazzo dei Normanni vandaag de dag de plek waar het Siciliaanse parlement samen komt. Delen van de fundering staan er al sinds de 9de eeuw en je vindt onder andere Arabische en Normandische invloeden in de architectuur terug.

  • Santa Maria dell’Ammiraglio

Deze indrukwekkende kerk ligt aan de bekende Piazza Bellini en stamt uit 1143. Nadien werd de kerk verschillende keren herbouwd en gerestaureerd wat je ook nu nog terugziet in de mengeling van stijlen. Niet toevallig wordt de kerk als één van de mooiste van Italië beschouwd.
Catacombe dei Cappucini

De Catacombe dei Cappucini is een begraafplaats van de monniken van de orde van de Kapucijnen. Bij de oprichting in de 16de eeuw lagen er enkel monniken, later werd het voor iedereen mogelijk om zich tegen betaling hier te laten begraven. Een indrukwekkend kerkhof met ongelofelijk goed bewaarde lijken.

  • Teatro Massimo Palermo

Het Teatro Massimo Palermo is het operahuis van Palermo en gelijk ook één van de grootste opera’s van het Europees continent. Het gebouw opende zijn deuren in 1897 en is sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Als je op zoek bent naar een tikje cultuur is er geen betere plek om te zijn in Palermo!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=sqO_3_hWOWI)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Het delen van het artikel op social media, je website of blog stellen wij erg op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie