Senegal

Hoofdstad Senegal: Dakar
Dakar is de hoofdstad van het West-Afrikaanse land Senegal. Deze miljoenenstad grenst aan de Atlantische Oceaan en ligt in het uiterste westen van het land. De haven van Dakar is een van belangrijkste havens van West-Afrika. De stad heeft een bijzondere geschiedenis en er zijn vele bezienswaardigheden. Wie denkt dat de stad alleen bekend is van de Dakar-rally, heeft het mis. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Senegal.
Dakar is de hoofdstad van Senegal.

Ligging Dakar

Hoofdstad Senegal
De vlag van Senegal

Dakar ligt op een schiereiland en wordt omringd door de zee. De strategische ligging heeft ervoor gezorgd dat de haven van Dakar zo groot is geworden. Van hieruit worden vele tropische producten naar andere delen van de wereld vervoerd. Niet ver van de industrie van de haven liggen de stranden van de stad. Hier kan je lange wandelingen maken over de Corniche, de strandboulevard van Dakar.

Het noordelijk deel van het centrum van de hoofdstad staat bekend als het business district. In het zuidelijk deel vind je vooral ambassades en overheidsgebouwen. Het belangrijkste vliegveld van Senegal (L’aéroport international de Dakar) ligt ten noorden van de stad. De unieke ligging van Dakar heeft een belangrijke link met de geschiedenis van de stad.
Bekijk hieronder Dakar op de kaart:

Bezienswaardigheden Dakar

De stad Dakar werd gesticht in 1857, door de Fransen. Senegal was namelijk tot 1960 een Franse kolonie. Het Place de l’Indépendance (‘Plein van de onafhankelijkheid’) is het hart van de stad geworden. Daarnaast kent Dakar vele culturele organisaties en andere bezienswaardigheden. Als je een liefhebber bent van theater, dan kun je een bezoek brengen aan het Grand Théâtre National de Dakar. In het Musée Theodore Monod kun je kennismaken met Afrikaanse traditionele kunst.
Dit museum heeft meer dan 10.000 kunstvoorwerpen uit meer dan twintig Afrikaanse landen in zijn collectie. In het westen van Dakar kun je bijna niet heen om het Monument voor de Afrikaanse Wedergeboorte. Dit bronzen beeld is ongeveer 50 meter hoog en toont een man, een vrouw en een kind die naar de hemel kijken. Het symboliseert het open karakter van het continent richting de rest van de wereld. De officiële onthulling was in 2010, 50 jaar na de onafhankelijkheid van het land.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=SEi_ssVfmYI)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Nuttig artikel? Het delen van de pagina stellen wij op prijs. Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder.

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie