Schotland

Wonderschoon Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.
Edinburgh (spreek uit als Edinbruh, niet Edinburg) is de hoofdstad in het meest noordelijk gelegen country van het Verenigd Koninkrijk, Schotland. Het is er nooit echt warm, nooit echt koud, maar gezellig, dat is het er zeker! Maar wat maakt deze stad nu zo gezellig? Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Schotland.

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland

Informatie
De hoofdstad van Schotland ligt aan de oostkust en heeft net geen 500.000 inwoners. De stad is sinds 1437 de hoofdstad van dit country en begon eigenlijk als een fort, maar is inmiddels uitgegroeid tot de een na grootste stad van Schotland (momenteel is de grootste stad Glasgow).

Bezienswaardigheden

Het stereotype dat Schotten altijd kilten dragen en doedelzak spelen wordt direct ontkracht als je Edinburgh binnenstapt. Misschien zal je vast wel ergens iemand tegenkomen die een kilt draagt en ook nog eens doedelzak speelt, maar Edinburgh is meer dan dat. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan dé bezienswaardigheid van Edinburgh: Edinburgh Castle. In dit kasteel, die op een vulkanische plug, kun je bijvoorbeeld de Schotse kroonjuwelen bezichtigen.

Of wat dacht je van Calton Hill? Dit is een honderd meter hoge heuvel waarop je verschillende monumenten kunt bezichtigen. Het National Monument zal waarschijnlijk hetgeen zijn wat je als eerste ziet. Dit bouwwerk lijkt op het Parthenon in Athene, echter is het monument nooit afgemaakt omdat de fondsen ontbraken. Naast de monumenten, kun je op deze heuvel ook genieten van een fantastisch uitzicht op Edinburgh.

Bekijk hieronder een filmpje van de hoofdstad van Schotland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=zhtg9XgVwuM)

Winkelen

Als je van winkelen houdt, is Princes Street een echte aanrader. Deze straat is zo’n 1.6 kilometer lang en heeft voldoende winkels in

Hoofdstad Schotland
De vlag van Schotland

verschillende branches (o.a. elektronica, kleding, drogisterijen en natuurlijk whisky) zodat je je een dag lang uit kunt leven en je portemonnee weer iets lichter kunt maken.

Als je van whisky houdt (als je in Schotland bent, spel je dit zonder ‘e’), is het Scotch Whisky Heritage Centre een must-see voor jou. Dit vertelt een verhaal over van de nationale drank en laat je natuurlijk ook wat whisky proeven!

Edinburgh klinkt misschien als een niet zo leuke stad, maar het is echt een plek die een bezoekje waard is. De sfeer, de mooie en rijke architectuur en de geschiedenis; het past allemaal precies bij elkaar en dit maakt een bezoek aan de Schotse hoofdstad nu zo speciaal!

Hier is de kaart te vinden van Schotland.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie