Rusland

De hoofdstad van Rusland: Moskou.
Moskou is de hoofdstad en het financiële hart van Rusland, maar is met haar ruim twaalf miljoen inwoners ook de grootste stad van Europa. De snel groeiende stad heeft dusdanig veel te bieden dat je je er geen moment hoeft te vervelen. Als centrum van de recente Russische geschiedenis zijn er overal bijzondere verhalen bij te vinden, maar heeft het zich de afgelopen decennia ook razendsnel ontwikkeld tot een moderne stad. De aanblik van brede straten met grijze gebouwen doet misschien anders vermoeden, maar beoordeel een boek nooit op zijn kaft! Lees hieronder verder over de hoofdstad van Rusland (Moskou).

Moskou is de hoofdstad van Rusland.

Hoofdstad Rusland
De vlag van Rusland

De stad ligt in het westen van Rusland, net als veel andere grote steden. Moskou ligt ruim 150 meter boven de zeespiegel, op het hoogland tussen de rivieren Wolga en Oka. In de stad zelf zijn meer dan honderd kleinere rivieren te vinden, waarvan de Moskva de grootste is. Deze rivier doorkruist de stad van het noordwesten naar het zuidoosten en is gemiddeld zo’n 150 meter breed. Behalve veel water is er ook veel groen te vinden, ongeveer een derde van het oppervlak van Moskou bestaat uit groengebied, waaronder een grote hoeveelheid parken.

Toch zijn het water en het groen natuurlijk niet de trekpleisters van de stad.

Rode Plein

Bijna iedereen zal bij Moskou direct denken aan het Rode Plein, het centrum van de macht in Rusland. Aan dit plein vind je de Pokrovkathedraal, het Kremlin en diverse tsarenpaleizen. Het Kremlin zelf herbergt weer het mausoleum van Lenin en de Tsarenklok, de grootste klok ter wereld. Ook het Nationaal Historisch Museum ligt aan het Rode Plein. Een kwartiertje rijden van het centrum ligt Bunker 42, die ooit in opdracht van Stalin is gebouwd. In deze bunker werden nucleaire proeven gedaan voor de Sovjet-Unie en is zeer de moeite van het bekijken waard.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=pnN2BNrSrXY)

Behalve veel cultuur en geschiedenis heeft Moskou zich de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld tot moderne stad. Het is een van de steden met de meeste miljardairs ter wereld, die zich tegoed doen aan de prachtige warenhuizen, luxe uitgaansgelegenheden en nachtclubs en talloze casino’s die de stad rijk is. Verveling lijkt geen optie meer in deze veelzijdige metropool!

Moskou op de kaart:

Meer hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie