Rotterdam

Is Rotterdam een hoofdstad?
Ook al is Rotterdam niet de hoofdstad van Nederland, het is een echte metropool. De stad wordt gekenmerkt door moderne architectuur en zeker de skyline van Rotterdam zal men niet snel vergeten. Doordat het historische centrum van de stad voor een groot deel is weggebombardeerd in de Tweede Oorlog is er een compleet nieuwe stad ontstaan met indrukwekkende bouwwerken. Wat betreft architectuur is Rotterdam echt een topper. De echte Rotterdamse mentaliteit is nooit verloren gegaan, wat de stad nog aantrekkelijker maakt. Onder andere de Oude Haven, het Stadhuisplein, de Meent en het historische Delfshaven bieden tal van leuke horecagelegenheden waar men de echte Rotterdamse sfeer kan proeven.
Highlights van Rotterdam

De vlag van Rotterdam
De vlag van Rotterdam

Het water en Rotterdam zijn onafscheidelijk, dit levert tal van leuke bezienswaardigheden op. Maak bijvoorbeeld een Spido-tocht om Rotterdam en de haven vanaf het water te bekijken. Maar je kunt jezelf in Rotterdam ook met een snelle watertaxi verplaatsen of met de bijzondere splashboot. Of bezoek het stoomschip de ‘SS Rotterdam. Zie je de stad liever vanaf een hoger gelegen plek, dan is een bezoek aan de Euromast aan te raden. In het centrum vindt je de bijzondere bouwwerken, zoals de kleurrijke en de indrukwekkende markthal of de kubuswoningen. Maar hier vind je ook de Koopgoot met winkels in overvloed.
Landgoed van het Museumpark Rotterdam

Op het prachtige landgoed van het Museumpark Rotterdam vind je de mooiste kunstwerken of loop eens de beeldenroute op de Westersingel. Via de bijzondere bruggen ga je over de Nieuwe Maas en kom je bij de Wilhelminapier waar je ook tal van leuke horecagelegenheden, theaters en hotels vindt, onder andere in het oude Holland America Lijn gebouw. Breng ook eens een bezoek aan de Diergaarde Blijdorp, een van de mooiste en oudste dierentuinen van Nederland.

De ligging van Rotterdam

Rotterdam is gelegen aan de Nieuwe Maas in het westen van Nederland. De havenstad ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft de grootste haven van Europa en had zelfs een lange tijd de grootste haven van de wereld. Deze tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Dan kan je hieronder het formulier invullen. Wij stellen het erg op prijs als je deze pagina wilt delen, op deze manier kunnen we de pagina beter en informatiever gaan maken.

Meer informatie over hoofdsteden van:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie