Roemenië

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië.
De stad Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is lang niet zo bekend als de hoofdstad van buurland Hongarije. Toch haalt men Boekarest en Boedapest nogal eens door elkaar. Het komt zelfs voor dat mensen een vliegticket kopen naar de verkeerde stad! Hoewel Boekarest niet heel bekend is bij de meeste Nederlanders, is deze stad absoluut het bezoeken waard. Boekarest is een authentieke stad. Het verleden van het stadscentrum is goed af te lezen aan de gebouwen die er staan, maar er zijn ook heel veel moderne wijken te vinden. Boekarest wordt vaak vergeleken met Parijs, vanwege de stijl waarin er veel gebouwd is.
Meer over Boekarest, de hoofdstad van Roemenië

Hoofdstad Roemenië
De vlag van Boekarest

Helaas zijn er veel van deze gebouwen vernietigd tijdens de periode waarin de communist Nicolae Nicolae Ceaușescu regeerde. Hij liet er grauwe gebouwen in Sovjetstijl voor in de plaats bouwen. Zowel de oude als de nieuwere gebouwen zijn interessant om te zien. Wil je echt je ogen uitkijken? Breng dan een bezoekje aan het parlementspaleis. Dit op drie na grootste gebouw ter wereld heeft meer dan duizend vertrekken.

Midden in Boekarest ligt het Cișmigiumeer, waar je kunt roeien. In de winter kun je er zelfs schaatsen. Om het meer ligt het Cișmigiupark. In dit park kun je gerust een wandelingetje maken. Het heeft namelijk een oppervlakte van maar liefst 17 hectare! Roemenië is natuurlijk ook de stad van graaf Dracula. Vanaf Boekarest kun je rondleidingen boeken door het kasteel van deze bekende vampier.

Boekarest op de kaart:

Boekarest ligt dus in Roemenië. De stad ligt in het Zuid-Oosten van dit Oost-Europese land. Roemenië grenst niet alleen aan buurland Hongarije, maar ook aan Servië, Bulgarije, Moldavië en de Zwarte Zee. Net zoals de Italiaans hoofdstad Rome, is Boekarest gebouwd op zeven heuvels. Boekarest is een vrij grote stad, namelijk de op vijf na grootste stad van Europa. Van Amsterdam naar Boekarest rijden is een pittig reisje: meer dan 2000 kilometer en 22 uur rijden. Met het vliegtuig ben je er echter in 2 uur en 45 minuten.
Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorvoeren? Reageer dan hieronder. Vond je het een nuttig artikel? Het delen van het artikel dat te maken heeft met de hoofdstad van Roemenië, stellen wij op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie