Portugal

Geniet van Lissabon, de hoofdstad van Portugal.
Lissabon is de niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van het prachtige Portugal. Vanaf een van de velen uitzichtpunten besef je al snel dat de stad zijn bijnaam “de witte stad” eer aan doet. Zonnige witte huizen met mooie gekleurde, veelal blauwe, tegeltjes sieren het straatbeeld. De mozaïeken op de muren zijn adembenemend, je raakt werkelijk niet uitgekeken. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Portugal, Lissabon.
De ligging van de hoofdstad van Portugal.

De Portugese hoofdstad ligt op de rechteroever van de rivier de Taag, in het westen van het Iberisch Schiereiland. De perfect ligging midden in Portugal tussen Porto en Faro maakt een vakantie in Lissabon ook leuk voor de avonturier die er nog een weekendje op uit wil. Maar ook een dagje Sintra kan niet ontbreken. Dit is makkelijk te bereiken per trein. De streek Estremadura staat bekend om zijn velen zonuren. Het is hierdoor in Lissabon ook nog heerlijk vertoeven tijdens de wintermaanden.

Hoogtepunten van Lissabon.

Hoofdstad Portugal
Vlag van Portugal

Wie Lissabon slechts voor een weekendje bezoekt zal flink moeten doorlopen om alle bezienswaardigheden te kunnen zien. Heerlijk wandelen door de smalle straatjes met hoge huizen heeft uiteraard de voorkeur, maar voor de tijdsbesparing of ter voorkoming van blaren, zijn de leuke typisch gele trammen natuurlijk een prima alternatief. En zeg nou zelf; daar moet je toch gewoon in gezeten hebben?

Lissabon grenst aan de Noordelijke oever van de Taag. Hier kun je dus heerlijk wandelen over de boulevard. De stad strekt zich uit over zeven heuvels. Dit maakt iedere stadswandeling tot een echte workout, maar levert ook een keur aan uitzichtpunten op. Zo kan een klim naar de Castelo de São Jorge, oftewel het Kasteel Sint-Joris, niet ontbreken. Prachtig uitzicht en het oude kasteel uit de ijzertijd is een indrukwekkend bouwwerk. Je kunt hier heerlijk bijkomen in het kleine parkje op de binnenplaats.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=N8bHCHl8X_0)

Sluit je weekendje Lissabon af in de oudste wijk van de mooie stad genaamd Alfama. Snuif de heerlijke geuren op en geniet van een heerlijke Portugese lunch in dit idyllische deel van Lissabon. Vergeet niet om je misselijk te eten aan Patel de Nata, de lekkernij waar iedere bezoeker aan verkocht raakt.

Heb je een vraag, wil je iets toevoegen aan dit artikel, of misschien wel een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie