Polen

Wat is er te zien in Warschau? Bezoek de hoofdstad van Polen.
In de Poolse hoofdstad Warschau is ontzettend veel te zien. Er staan veel moderne gebouwen in Warschau. Dat komt doordat een groot deel van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog is verwoest door bombardementen. Wie wil genieten van een prachtig uitzicht over Warschau, moet zeker eens het Palace of Culture and Science bezoeken. Stalin schonk deze toren aan de stad in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De toren is maar liefst 231 meter hoog. Je kunt de lift nemen naar de 30e verdieping van de toren om over de hele stad uit te kunnen kijken. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Polen, Warschau.

Warschau is de hoofdstad van Polen.

Hoofdstad Polen
De vlag van Warschau

Blijf je liever met beide benen op de grond? Bezoek dan eens het Lazienki park. In dit park is het heerlijk vertoeven wanneer het warm weer is. De botanische tuinen van het park zijn ook absoluut een bezoekje waard. Het hoogtepunt van dit prachtige park is Palace on the water, een paleis op een eiland in het park. Als het begint te schemeren is dit paleis schitterend verlicht. Ook lopen er fraaie pauwen rond.

Warscha

Verder heeft Warschau ook een schat aan musea. Je kunt naar het beroemde Chopin Museum gaan, maar ook naar de Pawiak-gevangenis, een museum dat in de Tweede Wereldoorlog een heuse gevangenis was. Het hart van de oude stad van Warschau, Stare Miasto, is ook een bezoekje waard. Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier om oude gebouwen gaat, is de werkelijkheid heel anders. De gebouwen die hier stonden werden namelijk ook verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werden tussen 1949 en 1963 herbouwd.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=esJ_l1b_Ni0)

Waar ligt Warschau precies?

Als je Warschau opzoekt op de kaart, dan zie je dat deze stad ongeveer in het midden van Polen ligt. Het landsdeel waar Warschau onder valt heet Mazovië. Hoewel Polen tot de Europese Unie wordt gerekend, betaal je er niet met de Euro, maar met Poolse Zloty. De inwoners van Warschau spreken minder vaak Engels dan inwoners grote steden in het noorden van Europa.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Het delen van de pagina stellen wij op prijs.

Plaats een reactie