Peru

Lima, hoofdstad van Peru.
De República del Perú of de Republiek Peru, het land met zijn adembenemende landschappen en prachtige cultuur, is gelegen aan de Zuid-Amerikaanse westkust en grenst aan Ecuador, Brazilië, Bolivia, Chili en Colombia. In de vallei van de rivier de Rimac ligt de hoofdstad Lima die tevens de grootste stad van het land is en in 2017 reeds een slordige 9.752.000 inwoners telde. Het klimaat is vochtig en mild subtropisch met gemiddelde jaarlijkse temperaturen van 18° en meer. In de zomer die duurt van december tot april kan het kwik stijgen tot 29°, waar tijdens de wintermaanden vanaf midden juni tot september de temperatuur kan schommelen tussen 12 en 19°. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Peru, Lima.
Lima is de hoofdstad van Peru.

Hoofdstad Peru
De vlag van Lima

Wie graag cultuur opsnuift tijdens het reizen komt in Lima helemaal aan zijn trekken. Eén van de meest belangrijke monumenten in de stad is de Huaca Pucllana, het middelpunt van het oude Lima waar ooit menselijke offers gebracht werden in religieuze ceremonieën. Ook de Basiliek van Sint Franciscus met zijn catacomben en beroemde bibliotheek mag je zeker niet missen.

Hou je meer van sportieve vakanties, dan is Lima dé uitgelezen plek voor fietsritjes en paragliding. Vooral omdat er over heel de wereld heel weinig hoofdsteden zijn die je vanuit de lucht kunt verkennen met een parapente waarbij de bijzondere ligging van de stad, in combinatie met een stevige wind, ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van het uitzicht.

Circuito Mágico del Agua of het Magic Water Circuit

Aan de rand van deze boeiende stad kun je het Circuito Mágico del Agua of het Magic Water Circuit gaan bewonderen. Dit fantastisch mooie kunstwerk waar meer dan twaalf fonteinen het water de lucht in schieten op het ritme van muziek en een prachtig lichtspektakel vertonen is één van de nieuwste trekpleisters voor zowel de lokale bevolking als de vele toeristen.
Wat je vooral gezien moet hebben zijn de geheime dansvoorstellingen van de lokale peñas. Op verborgen plekken in de stad, meestal in kelders van restaurants, kun je getuige zijn van live muziek en traditionele authentieke niet professionele dansers.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=MlrzLYqIsE8)

Lima op de kaart:

Correcties, tips en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: woensdag 7 april 2021

Plaats een reactie