Paraguay

Wat is de hoofdstad van Paraguay?
Asuncion is een middelgrote stad in Zuid-Amerika en de hoofdstad van het land Paraguay. Er wonen ruim een half miljoen mensen in de stad die op tal van gebieden het centrum van het land vormt. Overigens is Asuncion een eeuwenoude stad die al halverwege de zestiende eeuw werd gesticht. Daarmee behoort het tot de oudste steden in het Zuid-Amerikaanse continent. Hieronder is meer te vinden over de hoofdstad van Paraguay.
Ligging van de hoofdstad van Paraguay

Asuncion ligt in het zuidoosten van het land direct aan de oever van de rivier de Paraguay. De hoofdstad van het land ligt vlakbij de grens met buurland Argentinië. Daardoor behoort een uitstapje naar dit land ook tot de mogelijkheden wanneer je in Asuncion verblijft. De overheid zetelt in de stad en daarnaast is ook de belangrijkste haven van Paraguay hier te vinden. Tot slot wordt Asuncion ook gezien als het culturele én industriële centrum van het land.

Asuncion op de kaart:

Bezienswaardigheden hoofdstad Paraguay
Hoofdstad Paraguay
De vlag van Asuncion

In één van de oudste steden van Zuid-Amerika zijn er uiteraard tal van bezienswaardigheden te vinden. Wanneer je in Asuncion bent, moet Museo del Barro zeker hoog op je lijstje staan. Er zijn tal van bijzondere culturele en historische collecties te vinden waaronder veel religieuze kunst en moderne kunstwerken. Daarnaast is het Museo Memoria de la Ciudad een aanrader wanneer je meer wil weten over de tijd waarin Paraguay een dictatuur was.

De ontroerende expositie laat de gruwelijkheden zien die in die periode gepleegd worden. Extra confronterend is dat deze gruwelijkheden grotendeels plaatsvonden in het gebouw waarin het museum nu gevestigd is. Er zijn overigens in Asuncion heel veel historische bezienswaardigheden te vinden, teveel zelfs om op te noemen.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=UOfCKwuX0SA)

Als je niet het risico wil lopen om iets te missen tijdens je verblijf in deze stad, is het aan te raden om een professionele gids in te schakelen voor een rondleiding. Deze kan je meenemen naar de meest bijzondere plaatsen in Asuncion. Het fijne hiervan is bovendien dat je niet alleen de meest bekende plaatsen ziet, maar dat er ook nog tal van andere minder bekende plaatsen zijn waar die een gids je kunt laten zien.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vond je dit een nuttig artikel? Delen stellen wij op prijs.

Meer informatie over hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie