Pakistan

Islamabad, de hoofdstad van Pakistan
De hoofdstad van Pakistan is Islamabad. Islamabad heeft een stuk minder inwoners dan de grote steden in Europa, namelijk 529.180 inwoners. Wie Islamabad bezoekt, kan zich van tevoren het beste goed inlezen. Zo moet men bijvoorbeeld rekening houden met het klimaat dat in de stad heerst. In juli en augustus is het erg warm en krijg je te maken met moessonregens. 96% van de bevolking van Pakistan hangt de Islam aan. De lokale bevolking waardeert het ten zeerste wanneer je gepaste kleding draagt. Vrouwen kunnen het beste kiezen voor een hoofddoek en kleding die de armen en benen volledig bedekt. Lees hieronder meer over Islamabad, de hoofdstad van Pakistan.
De hoofdstad van Pakistan is Islamabad.

Hoofdstad Pakistan
De vlag van Islamabad

De stad Islamabad is rond 1960 gebouwd in het midden van de woestijn. Binnen enkele tientallen jaren, groeide Islamabad uit tot een relatief grote stad. Volgens de Nederlandse Overheid is het niet geheel veilig om naar Islamabad af te reizen. Dit komt doordat de dreiging voor aanslagen hoog is.

Een aanrader om te bezoeken is de grote De Shah Faisal Moskee, waar wel 70.000 mensen in passen. Verder kunnen mensen die van shoppen houden hier ook hun hart op halen. Er zijn veel markten te vinden in de stad, waaronder de Abpara Markt, de Jinnah Markt en de Jumma Bazar. Ook vind je in de stad diverse musea zoals het Museum van Pakistan en het Museum van Islamabad. Ook het Pakistan monument is een goede plek om meer te leren over Pakistan. Een ander opvallend bouwwerk is de Fatima Church, een kerk die lijkt op een kleinere versie van de Sydney opera house.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=AGL_O2PtpcY)

Waar ligt Islamabad?

Zoals eerder vermeld ligt Islamabad dus in Pakistan en is het de hoofdstad van dit land. Pakistan ligt op het Indisch subcontinent en in Zuid-Azië. Pakistan wordt officieel de Islamitische Republiek Pakistan genoemd. Dit land ligt in Zuid-Azië, te weten op het Indisch subcontinent. Buurlanden zijn Afghanistan, India, China. Ook ligt Pakistan aan de Arabische Zee.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie