Overijssel

Wat is de hoofdstad van Overijssel? Dat is Zwolle.
De hoofdstad van Overijssel is natuurlijk Zwolle! In deze gezellige stad met dorpse vibe valt veel meer te beleven dan is in eerste instantie zou denken. Alleen in het dorpscentrum is al een heleboel te zien. Je kunt er niet alleen lekker winkelen, maar ook de Sassenpoort bekijken. De Sassenpoort is de enige stadspoort van Zwolle die nog overeind staat. De poort werd aan het einde van de 14de en aan het begin van de 15e eeuw gebouwd door de inwoners van Zwolle, om hun stad te beschermen. De poort is iedere week geopend, zodat bezoekers de kans krijgen om dit historische monument te bezichtigen. Als je dan toch in het centrum bent, is het altijd de moeite waar om De Potgietersingel te bezoeken. Dit is een stadspark in het centrum van Zwolle dat is aangelegd in de 19e eeuw. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Overijssel.
Zwolle is de hoofdstad van Overijssel.

Hoofdstad Zwolle
De vlag van Zwolle

Wie Zwolle bezoekt, mag ook zeker Museum de Fundatie niet overslaan. Dit museum beheert en bezit een grote kunstcollectie. Naast de vaste collectie zijn er ook wisselende tentoonstellingen in het museum te zien. Het museum heeft aantrekkelijke rondleidingen voor zowel kinderen als volwassenen.

Kijk je liever buiten naar kunst? Dan is Beeldenpark Anningahof een echte aanrader. In dit beeldenpark vind je vele verrassende beelden waar je uren naar kunt blijven kijken. Geen zin in kunst, maar wel in een museum? Dan kun je in Zwolle een bezoekje brengen aan het enige echte Sinterklaasmuseum.

Bekijk hieronder een filmpje over welke dingen er allemaal te doen zijn in Zwolle.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=PKpCao16Nvk)

Waar ligt Zwolle nou eigenlijk?

Zoals je net kon lezen en waarschijnlijk ook al wist, ligt Zwolle in de provincie Overijssel. De stad ligt niet ver van de provincie Flevoland, maar ook Friesland, Groningen en Drenthe zijn goed te bereiken vanuit Zwolle. Verder ligt Zwolle aan de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water. De regio waar Zwolle onder valt heet regio Ijsseldelta. Deze regio omvat ook de steden Zwolle, Kampen en Hasselt. Andere steden in de buurt van Zwolle zijn Apeldoorn en Amersfoort. Zwolle is tegenwoordig goed bereikbaar met de trein en is een belangrijk knooppunt waar veel reizigers overstappen Op en om het station is pas veel vernieuwd en verbouwd.
Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Delen stellen wij op prijs.

Last updated: dinsdag 4 mei 2021

Plaats een reactie