Oostenrijk

Wat is de hoofdstad van Oostenrijk?
Wenen is de klassieke hoofdstad van Oostenrijk. De hoofdstad heeft veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en historie. Prachtige paleizen, schilderachtige pleinen en inspirerende musea maken Wenen tot een parel in het Oostenrijkse berglandschap. Naast deze klassieke bezienswaardigheden kent stad een bruisend uitgaansleven. Vooral in de zomermaanden worden er veel evenementen georganiseerd, zodat niemand zich hoeft vervelen. Wenen is dan ook niet voor niets populair als bestemming voor een stedentrip voor jong en oud. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Oostenrijk.

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk

Oostenrijk is opgedeeld in deelstaten. Sinds 1922 is Wenen ook een deelstaat. De Weense deelstaat wordt omringd door deelstaat Neder-Oostenrijk en ligt in het noordoosten van Oostenrijk aan rivier de Donau. Vanuit Utrecht rijd je in ongeveer 10 uur naar Wenen. Mits er geen files staan uiteraard. Andere opties zijn de trein of het vliegtuig. Eenmaal in de stad aangekomen is een auto niet noodzakelijk. In Wenen is het openbaar vervoer namelijk zeer goed geregeld. De metro bijvoorbeeld brengt je bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Wil je reizen en meteen iets van de stad zien? Dan is de bus of tram een goede optie.

Wenen op de kaart:

Highlights van Wenen.

Bij een bezoek aan Wenen mag je de historische binnenstad niet overslaan. Het centrum is rijk aan paleizen en tuinen en staat op de

Hoofdstad Oostenrijk
De vlag van Wenen

UNESCO Werelderfgoedlijst. Bijzonder zijn bijvoorbeeld het Habsburgse paleis Hofburg, Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Waan je even keizer of admiraal in deze weelderige paleizen vol kunst. Voor kunstliefhebbers is ook het Kunsthistorische Museum een aanrader. In dit museum vind je onder andere een gigantische collectie Europese schilderkunst.

Wenen is niet alleen een stad van historie, maar ook van muziek. Zeer veel beroemde klassieke componisten verbleven een periode aan het Oostenrijkse hof. Denk bijvoorbeeld aan Mozart, Strauss en Beethoven. Deze muzikale invloeden vind je terug tijdens de vele concerten, opera’s en bals die in de stad georganiseerd worden. Populair zijn de zomerconcerten in de gotische kathedraal Stephansdom.

Wildwaterbaan op de Donauinsel of kajak over de Donau

Ben je na alle klassiekers toe aan meer actie? Trotseer dan de wildwaterbaan op de Donauinsel of kajak over de Donau. Een must voor het hele gezin in attractiepark Prater. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over Wenen. Een absoluut hoogtepunt van je Oostenrijkse citytrip!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=MRI8ffYKA8c)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Z2yTF8iMC5w)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie