Oman

De betoverende Omaanse hoofdstad Masqat ontdekken.
De hoofdstad van Oman, Masqat, ligt in het noorden van het land aan de Golf van Oman. Tijdens een vakantie naar Masqat kun je dan ook een leuke snorkel- of duiktrip maken waarbij je onder andere vele felgekleurde vissen, zeeschildpadden en pijlstaartroggen tegen kunt komen. Als de temperatuur het toelaat kun je een lange wandeling maken over het zandstrand Qurum Beach, dat wordt omgeven door gezellige koffiebarretjes waar je in de schaduw kunt zitten. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Oman, Masqat.
Masqat is de hoofdstad van Oman

Interessante bezienswaardigheden in Masqat die je gezien moet hebben

Oman is een islamitisch land en je kunt diverse prachtige moskeeën bewonderen. Neem zeker een kijkje bij de Sultan Qaboos Grand Mosque. Het imposante gebouw is vernoemd naar het huidige staatshoofd en is de grootste moskee van Oman. Binnen in het gebouw vind je ’s werelds op een na grootste handgeweven tapijt, dat meer dan 20 ton weegt. In de gebedsruimte geven vrijwilligers uitleg over het geloof en de verschillende elementen van de moskee.

Het Bayt Al Zubair museum.

Hoofdstad Oman
De vlag van Oman

Als je meer te weten wilt komen over de Omaanse cultuur valt het aan te raden om het Bayt Al Zubair museum te bezoeken. Hier bewonder je onder andere historische kleding, sieraden en wapens en wandel je door kamers die zijn ingericht in de typische lokale stijl. Ook kun je maquettes van dorpen en souks bekijken. Het National Museum is geopend in 2016 en richt zich ook op de cultuur en historie van Oman.

Aan de baai van Masqat liggen diverse historische gebouwen. Zo tref je hier het mondaine Al Alam-paleis, dat de officiële woning is van de sultan. Ook kun je de eeuwenoude forten Al Jalali en Al Mirani zien liggen. Deze zijn alleen van de buitenkant te bekijken aangezien ze niet zijn geopend voor publiek.
Winkelen

Je kunt fantastisch winkelen in de smalle en kleurrijke straatjes van de Mutrah Souq. Hier wandel je door de slingerende straten langs honderden kleine winkels waar je onder andere leuke souvenirs, handwerk, kleding, schoenen en antiek kunt kopen. Ook zijn er kraampjes op de markt waar heerlijke lokale gerechten verkocht worden voor wanneer je trek krijgt van het shoppen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=2L-4eCqBCrs)

Masqat op de kaart:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Delen stellen wij op prijs.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie