Oekraïne

De hoofdstad van Oekraïne, Kiev.
Kiev, een stad in het Noorden van de Oekraïne strekt zich uit over de linker- en rechteroever van de brede rivier de Dnjepr. Deze bruisende en meest onderschatte Europese hoofdstad is de zevende grootste stad van Europa en de thuisbasis van meer dan 3,5 miljoen inwoners. Bekijk hieronder meer informatie over de hoofdstad van Oekraïne.
Kiev is de hoofdstad van Oekraïne.

Hoofdstad Oekraïne
De vlag van Kiev

Kiev biedt een aantrekkelijke mengeling van eeuwenoude, historische, architectonische meesterwerken. Je kunt hier geweldig eten, genieten van een bruisend nachtleven en wegdromen bij talrijke vormen van kunst. Als een stad van extremen combineert de Oekraïense hoofdstad op eigenzinnige wijze het beste van oost en west.

Het is een stad van merkwaardige tegenstellingen waar oud en modern elkaar op de meest bizarre en briljante wijze omarmen.

Laat je betoveren door deze stad waarvan de vele vergulde torens, zoals die van het St. Michaëls klooster, de juwelen in de kroon van de skyline van de stad zijn en waar de bewoners hun stad met speels gebruik van kleuren sieren.
Meer bezienswaardigheden.

Niet alleen in de open lucht, maar ook ondergronds speelt zich een indrukwekkend leven af. Zoals veel voormalige communistische steden, heeft Kiev een netwerk van ondergrondse winkelcentra en gangen die het ontdekken waard evenals een imposant metronetwerk. Een belangrijk hoogtepunt van je bezoek aan Kiev is het afdalen in de door Unesco beschermde oude grotten van het Kyiv Pechersk Lavra kloostercomplex. In het schaars verlichte labyrint van oude grotten woonden vroeger monniken. Een boeiende ervaring die wordt versterkt door de aanwezigheid van de gemummificeerde lichamen van de heiligen die in de talloze ondergrondse gewelven rusten.

Om bij te komen van deze enerverende expeditie bestel je een espresso naar smaak bij één van de alomtegenwoordige koffiekarretjes. Je vindt ze overal: op wielen, in kleine kiosken of uitgerust in de achterkant van auto’s.

Architectuur

Voor de broodnodige cultuur top-up bezichtig je de St. Sophia kathedraal. De adembenemende Byzantijnse architectuur betovert je met de unieke schoonheid van de uitgebreide mozaïeken, fresco’s, decadente orthodoxe iconografie. Een wandeling maken door de weelderige tuinen om de kathedraal heen is de moeite waard. Heb je energie om de elegante, barokke klokkentoren te beklimmen dan wordt je beloond door een sensationeel 360 graden uitzicht over Kiev.
Op de kaart:

Tips en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie