Nigeria

Abuja de hoofdstad van Nigeria
Abuja is sinds 1991 de hoofdstad van het Afrikaanse land Nigeria. Het kwam toen in de plaats van de voormalige hoofdstad Lagos, nu nog altijd de grootste stad van dit land. Abuja werd pas in de jaren tachtig gebouwd en ligt bevindt zich in het centrum van het land. De hoofdstad van Nigeria kent een typisch steppeklimaat met een droog seizoen dat loopt van begin november tot eind. Dan heerst er een extreem droge noordenwind die het zicht tot een minimum beperkt. Een verblijf in Abuja is dan zeker niet aan te raden. Tijdens deze periode kan de temperatuur in Abuja plots sterk dalen. Daarna volgt een warm regenseizoen dat loopt tot oktober. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Nigeria.
Abuja is de hoofdstad van Nigeria.

Bezienswaardigheden
Nigeria heeft op toeristisch vlak heel wat te bieden. Dat het nog geen populaire vakantiebestemming is heeft het alleen te danken aan zijn onveilige situatie. De hoofdstad heeft nochtans genoeg drie en vijf sterrenhotels met alle nodige standaard comfort. Voor een drie sterren hotel betaal je gemiddeld 41 euro per dag, een vijf sterren hotel kost je gemiddeld 113 euro. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn zeker Zuma Rock, Aso Rock, Jabi Lake en de moderne wijken Wuse, Garki, Three Arms Zone, Utako, Kwaba en Maitama.

Hoofdstad Nigeria
De vlag van Nigeria

De meeste hogescholen en universiteiten van Nigeria bevinden zich in de hoofdstad Abuja. Een van de bekendste en meest boeiende bezienswaardigheden is de gigantische Zuma’s Rock. In deze regio vind je ook heel wat ivoor en bronzen kunstwerken. Tijdens je rondreis Nigeria miet je het nationale park van Nigeria met zijn rijke fauna en flora zeker bezoeken.

Het park is de thuis van buffels, waterbokken, bushbokken en vele families bavianen. De absolute trekpleister van dit park zijn de meer dan 500 olifanten. Je kunt er ook vele zeldzame vogels spotten. De beste tijd om dieren te zien is net voor de start van de regenperiode, namelijk van eind december tot eind april. Dan verzamelen de dieren zich langs de Gaji rivier. Een bezoek aan de Wikki Warm Spring mag tijdens verblijf in de hoofdstad van Nigeria niet ontbreken. Het kristalheldere water heeft een constante temperatuur van maar liefst 31 graden en is meer dan 200 meter lang en 10 meter breed.
Op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan op social media, je website of blog.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie