Niger

Wat is de hoofdstad van Niger? Dat is Niamey.
Niger is een bijzonder land in het centrum van Afrika dat nog een haast onontgonnen gebied is voor veel toeristen. Nochtans is het een land dat heel wat te bieden heeft en dat begint eerst en vooral met charmante en levendige hoofdstad Niamey. Lees in dit artikel meer over deze hoofdstad, daarnaast vind je de vlag van het land, Niamey op de kaart en een filmpje.

De hoofdstad van Niger is Niamey.

  • De ligging

Niamey is gelegen in het uiterste zuidwesten van het land aan de gelijknamige rivier. De aanwezigheid van water gecombineerd met het tropische klimaat maken van de hoofdstad van Niger een bijzondere combinatie tussen twee werelden. Niamey is immers zowel een havenstad als een woestijnstad.

Op de kaart:

De bezienswaardigheden van Niamey.

Hoofdstad Niger
De vlag van Niger

Niamey is niet enkel de hoofdstad van Niger, maar ook de grootste en de belangrijkste stad. Het is waar de universiteit te vinden is en ook waar het nationaal museum van Niger staat te pronken. Ben je als toerist onderweg naar Niamey? Dan vind je zeker en vast een paar leuke bezienswaardigheden in en rond de stad.

  • Musée National Boubou Hama

Het Musée National Boubou Hama is het nationale museum van Niger en werd gesticht in 1959. Hier krijg je als onwetende toerist een lawine aan informatie over de geschiedenis van dit Afrikaanse land over je heen. De belangrijkste archeologische en culturele artefacten van het land zijn hier te vinden. Per jaar ontvangt het museum net iets minder dan 200 000 bezoekers.

De grote moskee van Niamey

Niger is een land dat grotendeels moslim is en het hoeft dan ook niet te verbazen dat een moskee tot de bezienswaardigheden hoort. Deze grootste moskee van de stad werd gebouwd in de jaren ’70 met geld uit Libië.

  • De pindaboeren

Niger is een land waar pinda’s een belangrijke focus van de industrie zijn. En het hart van deze industrie klopt in Niamey en omgeving. Het is vast en zeker de moeite waard om dat eens in levende lijve mee te maken.

  • Zinder

Ben je in Niamey? Dan is het toch de moeite waard een uitstap te maken richting Zinder. De tweede grootste stad van Niger heeft immers heel wat cultuur en historiek te bieden. Droom weg in het paleis van de Sultan of koop je blut in één van de vele marktjes. Niet te missen!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=8Xe3pK7MCfA)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs, op deze manier kunnen wij het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie