Nieuw-Zeeland

Op ontdekking in hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington.
Nieuw-Zeeland staat bekend om de ruige natuur en de uitdagende activiteiten. Dat het land ook steden heeft, vergeten veel reizigers. Wellington, hoofdstad Nieuw-Zeeland, is zeker een bezoek waard. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington.

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

  • Poort naar het Zuidereiland

Waarschijnlijk ga je Wellington niet overslaan want voor velen is het de poort naar het Zuidereiland. De veerboten van Bluebridge en Interislander gaan allemaal van Wellington naar Picton (Zuidereiland). Er zijn genoeg redenen om toch iets langer in Wellington te blijven. Het centrum van de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is vlak en compact. Het verkennen van de stad is een stuk makkelijker dan in het heuvelachtige Auckland.

Cultuur happen in Wellington

Hoofdstad Nieuw-Zeeland
De vlag van Nieuw-Zeeland

Wellington is ook relaxter en minder zakelijk dan het grotere Auckland. Aangezien de meeste internationale airlines in Auckland aankomen, denken veel mensen dat Auckland de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is.

Gelukkig vergeet je dat idee snel want Wellington heeft het Nationale Museum van Nieuw-Zeeland: Te Papa. Een gigantisch museum dat thuis hoort in een hoofdstad. Dit gratis toegankelijk museum toont op interactieve wijze de geschiedenis van het land en de cultuur. Je hoeft er niet een hele dag door te brengen, een paar uur is voldoende om een goede indruk te krijgen.

Parlement van Nieuw-Zeeland

Voor reizigers met interesse in de Nieuw-Zeelandse politiek is een bezoek aan het parlementsgebouw een ‘must-do’. Deze Beehive (bijenkorf), zoals het gebouw genoemd wordt, is makkelijk te vinden en voor iedereen gratis te bezoeken. Een rondleiding duurt 1 a 1,5 uur en is zeer de moeite waard.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=IVZSbrSX-Do)

Speciaalbier-hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Wellington is niet alleen de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar wordt ook gezien als de ‘craft beer’ hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Er zijn een groot aantal micro- en nanobrouwerijen in of rond de stad te vinden. Het lokale vloeibare goud is dan ook op veel plaatsen te proeven. Mocht je op vrijdag in Wellington zijn dan is een bezoek aan de Night Noodle Market op Cuba Mall aan te raden. Bij de vele stalletjes vind je street food uit de hele wereld. Een smakelijke kennismaking met de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Wellington op de kaart:

Eerste kennismaking met de hoofdstad van Nieuw-Zeeland
De Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington wordt door velen bezocht, maar door te weinig reizigers echt ervaren. En dat terwijl Wellington zoveel te bieden heeft.

Het grootste voordeel van Wellington is dat de binnenstad compleet vlak en compact is. Je kunt dus veel makkelijker op verkenning gaan in Wellington dan bijvoorbeeld in Auckland.

Verwarring over de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Vaak wordt gedacht dat Auckland de hoofdstad is omdat deze stad vele malen groter is. Bovendien begint voor velen de reis in Auckland, omdat de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen op Auckland vliegen en niet op Wellington.

  • Poort naar het Zuidereiland

Voor een groot aantal reizigers is Wellington alleen maar de poort naar de Zuidereiland. Alle veerboten naar het Zuidereiland vertrekken vanaf Wellington, maar het is zeker de moeite waard om toch een paar dagen in Wellington te blijven om de stad echt te leren kennen.

  • Cultuur in Wellington

Iedereen die naar Wellington gaat, dient op z’n minst enkele uren in het gratis toegankelijke museum Te Papa door te brengen. Dit nationale museum van Nieuw-Zeeland vertelt op interactieve wijze de geschiedenis van het land, de cultuur en de mensen. Het indrukwekkende gebouw bevat zoveel informatie dat je er met gemak een complete dag kunt doorbrengen. Ga vooral tussendoor even lunchen in het museumcafé of buiten aan de waterkant om de hersenen wat rust te gunnen. Een bezoek aan Te Papa kan een ‘information overload’ zijn.

  • Speciaalbier-hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Wellington is niet alleen de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar vooral ook de speciaalbierhoofdstad van het land. Je komt er zoveel kleine ‘craft beer’ brouwerijen tegen dat het lastig is om een keuze te maken welke te gaan bezoeken.

Een aanrader is Garage Project, de brouwerij die gevestigd is in een voormalig benzinestation. De smaakpapillen worden er verwend, maar het oog ook. Het artwork op de etiketten is altijd door plaatselijke ‘street art’ artiesten ontworpen. In het proeflokaal tegenover de brouwerij kun je een bierproeverij (laten) samenstellen. Je merkt dan al snel dat Nieuw-Zeelands speciaalbier een klasse apart is.

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag.

Informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie