Nicaragua

Wat is de hoofdstad van Nicaragua? Dat is Managua.
In Midden-Amerika ligt het tropische Nicaragua. Het prachtige land kenmerkt zich aan uitgestrekte natuur, geweldige stranden en unieke cultuur. De hoofdstad van dit land is Managua. Managua ligt in het westen van Nicaragua is heeft een oppervlakte van 261,7 vierkante kilometer. De hoofdstad heeft meer dan een miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Nicaragua. Kom in dit artikel meer te weten over deze hoofdstad.
Managua is de hoofdstad van Nicaragua.

Architectuur
Managua wordt gekenmerkt door de unieke architectuur. De gebouwen zijn zeer kleurrijk en voorzien van een uniek ontwerp. De Nieuwe Kathedraal uit 1992 springt daar zelfs uit. Dit grijze, haast futuristische bouwwerk heeft een communistische uitstraling. De binnenkant van de kathedraal is kleurrijk en uniek. De buitenkant is statisch, modern en grijs. Het is een unieke ervaring om deze kathedraal te bezoeken.

Plaza de la revolución

Hoofdstad Nicaragua
De vlag van Nicaragua

Het bekendste plein van is Plaza de la Revolución. Dit plein bevindt zich in het midden van het oude gedeelte van de stad. Het plein is omringt met oude gebouwen met veel historische waarde. Zo is de Oude Kathedraal van 1929 gelegen aan dit plein en het Nationaal Paleis. Voor de Nicaraguanen is dit plein zeer waardevol. Hier startte de revolutie.
Managuameer

Het prachtige van deze stad, is dat het gelegen is aan een meer. Een dagje winkelen en het maken van een stadswandeling kan goed worden afgewisseld met relaxen aan het meer. Het Managuameer is het grootste meer van het land. Het is omringt met leuke strandtentjes en perfect om een dag tot rust te komen. Zwemmen is alleen niet mogelijk in dit meer omdat het meer sterk vervuild is.

Markten

Nicaragua staat bekend om haar kleurrijke markten. Ook in Managua zijn verschillende markten te vinden. Deze marktkramen verkopen zowel voedsel, kleding, accessoires en huisraad. Je vindt hier voor kleine prijsjes altijd leuke producten. Het is gebruikelijk om af te dingen bij marktkramen.

Staat een vakantie naar Nicaragua op de planning? Bezoek dan zeker de prachtige hoofdstad Managua. De kleurrijke gebouwen komen je tegemoet en je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de Nicaraguaanse keuken.
Managua op de kaart:

Heb je een vraag, wil je iets toevoegen aan deze pagina of een opmerking plaatsen? Laat dit dan weten door hieronder het formulier in te vullen. Vond je dit een nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs, zo kunnen wij het artikel beter maken.

Andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie