Nepal

Een reis naar het indrukwekkende Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.
Kathmandu is de indrukwekkende hoofdstad van Nepal. De stad ligt centraal in het land, in een vallei aan de rivier de Vishnumati. Kathmandu ligt op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door hoge besneeuwde bergtoppen van het Himalayagebergte. Tijdens een vakantie in Kathmandu kun je talrijke indrukwekkende bezienswaardigheden bezoeken. De stad staat bekend om de vele Hindoeïstische en boeddhistische tempels die je kunt bewonderen. Lees hieronder verder over deze hoofdstad.

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal

  • Bezienswaardigheden in Kathmandu die je niet mag missen
Hoofdstad Nepal
De vlag van Nepal

Het historische hart van Kathmandu is het grote plein Durbar Square, dat wordt omgeven door koninklijke paleizen, tempels en monumenten. Het plein staat met recht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de aardbeving die Nepal raakte in april 2015 zijn veel van de gebouwen ingestort maar nog steeds is het de moeite waard om het plein te bekijken.

Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige stoepa Boeddhanath. De tempel is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet en al van verre zichtbaar dankzij de gouden koepel die glinstert in het zonlicht en de vele felgekleurde gebedsvlaggetjes.

Swayambhunath

Vanaf de hooggelegen Swayambhunath heb je een prachtig uitzicht over de daken van Kathmandu. De tempel staat ook wel bekend als de Apentempel door de vele aapjes die hier rondlopen. Om bij het complex te komen, dat bestaat uit een grote hoofdtempel omgeven door boeddhistische gebedsmolens en verschillende kleinere stoepa’s, moet je meer dan 350 traptreden beklimmen.

Pashupatinath is de beroemdste hindoetempel van Nepal en ligt langs de oevers van de heilige Bagmati-rivier. Hier worden regelmatig overleden gelovigen verbrand en vinden ze hun laatste rustplaats wanneer de as in de rivier wordt uitgestrooid.

10 dingen om te doen in de hoofdstad:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=6miJxBS6fIE)

Garden of Dreams

Kathmandu is een hectische stad waar het lastig is om een moment van stilte te vinden. Als je op zoek bent naar een moment van ontspannen kun je de prachtige Garden of Dreams bezoeken. Deze groene tuin ligt in het hart van Kathmandu en beschikt over goed onderhouden groene grasvelden, heerlijk geurende bloemen en vijvers met rustig stromende fonteinen. In het restaurant geniet je van traditionele gerechten uit de Nepalese keuken.

Op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag.

Plaats een reactie