Nederland

Wat is de hoofdstad van Nederland? Dat is Amsterdam!
De Nederlandse hoofdstad kunnen we waarschijnlijk allemaal wel opnoemen. Juist! Amsterdam! Onze prachtige hoofdstad waar heel veel te beleven valt. Wat Amsterdam zo leuk maakt is de grote meltingpot van verschillende culturen. Vorig jaar waren er 82 verschillende nationaliteiten in Amsterdam te vinden. Van Turken en Marokkanen tot Fransen en Amerikanen. Van Nigerianen tot Noren en van Zweden tot Spanjaarden. Al deze verschillende nationaliteiten brengen ook verschillende lekkere keukens met zich mee. Aan lekker eten in Amsterdam geen gebrek. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland

Hoofdstad Nederland
De vlag van Amsterdam

Ook is Amsterdam een fijne winkelstad. Van winkelen in de Kalverstraat tot de P.C. Hoofdstraat als je houdt van wat luxere items tot de geliefde negen straatjes. Deze straatjes, op nog geen 5 minuten wandelen vanaf het station, zijn vooral geliefd bij de lokale Amsterdammers. Hier vind je geen grote winkelketens maar vooral kleine en lokale boetiekjes. Ook heb je hele leuke barretjes, cafés en restaurantjes in de negen straatjes.

Wil je toch wat meer toeristische gebieden opzoeken ga dan naar het Leidseplein of het Rembrandtplein. Beide pleinen bevatten veel toeristen cafés en leuke uitgaansgelegenheden. Op het Rembrandtplein is club Escape al jaren een groot favoriet bij zowel internationale als lokale bezoekers.

Musea en uitgaan

Naast uitgaan kun je ook leuke culturele activiteiten doen in Amsterdam. Met tientallen musea zul jij je niet vervelen. Twee die er uitspringen zijn het Rijksmuseum voor de echte kunstliefhebber en Madame Tussauds.

Wil je de avond in stijl afsluiten bezoek dan één van de bijzondere rooftop bars van de stad. De mooiste blijft toch wel de bar van het W hotel aan het Damrak. Dit hotel, inclusief een infinity pool geeft je een mooi uitzicht over de gehele stad.

Waar ligt Amsterdam?

Amsterdam in beeld:

Heb je vragen, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Vond je dit artikel nuttig? Delen is gewenst. Alvast bedankt!

Meer informatie over andere hoofdsteden van Nederland:

Plaats een reactie