Namibië

Windhoek, hoofdstad van Namibië.
Als hoofdstad van Namibië kent de stad een geschiedenis van overheersingen en kolonisatie door vooral Europese landen. De naam van de stad is vermoedelijk afkomstig vanuit de Nederlandse Kaapkolonie in Zuid-Afrika, waar het Windhoekgebergte staat. Nederlanders zelf hebben Namibië en Windhoek zelf niet gekoloniseerd, maar er zijn wel veel Nederlanders naartoe getrokken. Het waren vooral de Britten en de Duitsers die kolonisator waren en tot 1990 toen Zuid-Afrika het bestuur had, leed de stad erg onder de apartheid. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Namibië.
Windhoek is de hoofdstad van Namibië.

  • Ligging van Windhoek
Hoofdstad Namibië
De vlag van Namibië

Als hoofdstad ligt Windhoek centraal in het midden van Namibië op een hoogte van ongeveer 1650 meter. De stad heeft 300.000 inwoners, waarvan ongeveer 67% bestaat uit de oorspronkelijke zwarte bewoners en 16% uit de blanke nazaten van Britten, Nederlanders en Duitsers.

De omgeving van de stad is vrij heuvelig en dor, maar kent ook enkele warmwaterbronnen. Rondom de stad zijn enkele reservaten en natuurparken gevestigd. Katutura is een grote township, waar tijdens de apartheid de zwarten woonden. De blanken woonden in de stad Windhoek zelf. De binnenstad van Windhoek is tegenwoordig een moderne stad dat plaats biedt aan alle soorten bevolkingsgroepen.
Bezienswaardigheden in Windhoek

  • National Museum of Namibia

Het Nationaal Museum van Namibië en is nog niet zo heel lang geleden geopend en ook wel de koffiemolen genoemd. Dit komt door de architectuur van het gebouw dat op een koffiemolen lijkt. Het museum is onontbeerlijk voor toeristen die de geschiedenis van het land willen leren kennen. Na een bezoek aan het museum ken je van begin tot eind de geschiedenis van het land. Je weet dan alles over de kolonisaties en de apartheid die de geschiedenis van het land voor een belangrijk gedeelte hebben beïnvloed.

  • Christuskirche

De Christuskirche werd in 1910 door de Duitsers gebouwd als symbool van de vrede. Het is een Lutherse kerk die vrij simpel en sober is in architectuur, maar wel één van de belangrijkste highlights van de stad is. Lange tijd was de kerktoren het hoogste gebouw van Windhoek.

  • Tintenpalast

In het Tintenpalast bevinden zich de parlementen van Namibië. Het is niet zozeer het gebouw wat toeristen en lokale bevolking aantrekt, maar wel het grote en mooie park waar het Tintenpalast aan ligt. Het park met exotische planten en bomen is een oase van rust in een drukke stad.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=e-5SZWcMwSQ)

Windhoek op de kaart:


Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan op social media, je blog of website. Meer informatie over hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie