Myanmar

De hoofdstad van Myanmar is Naypyidaw.
Op dit moment beleeft Myanmar (voorheen bekend als Birma) een opwindende fase in zijn geschiedenis. De heerschappij van het voormalige militaire regime kwam in 2011 tot een einde met de benoeming van de eerste democratisch gekozen president van het land. De grenzen zijn open en het toerisme is eindelijk in bloei in deze eens teruggetrokken staat. Myanmar is heel anders dan andere landen in Zuidoost-Azië of de wereld. De term ‘Zuidoost-Azië’ wordt regelmatig gebruikt als verzamelpunt voor de landen ten zuiden van China en het noorden van Australië. Hoewel deze landen zeker overeenkomsten hebben, behouden ze elk hun eigen unieke kenmerken. Lees verder en ontdek wat Myanmar zo bijzonder en uniek maakt! Lees hieronder meer over de hoofdstad van Myanmar.
Naypyidaw is de hoofdstad.

  • Bezienswaardigheden in de hoofdstad van Myanmar
Hoofdstad Myanmar
De vlag van Myanmar

De prachtige hoofdstad Naypyidaw lijkt eigenlijk meer op een spookstad (omdat de stad nog niet af is). Ondanks enkele duizenden vierkante kilometers groot, wonen er minder dan een miljoen mensen. Tot 2005 was Yangon de hoofdstad van Myanmar, maar het toenmalige militaire regime verplaatste de hoofdstad naar Naypyitaw. Naypyidaw is in feite een nieuwe buitenwijk die aan de westelijke rand van Pyinmana is geplakt en slechts een paar kilometer verwijderd van Yezin.

Het spitsuur is geheel onbekend in de hoofdstad. De straten zijn enorm, maar er zijn niet genoeg mensen en verkeer om er gebruik van te maken. Een eenzame scooter of bus op de veel te ruime wegen zien passeren, is al een bezienswaardigheid op zich. Naast de lege wegen en het gevoel in een verlaten stad beland te zijn, zijn andere bezienswaardigheden in de stad: het nationale museum en de fonteintuin (Naypyidaw Water Fountain Garden).
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Fcvp0Th1U5w)

Prestigieuze landschappen

Myanmar is een enorm land met een relatief kleine bevolking. Er zijn kilometers onaangeroerde landschappen te bezichtigen, een overweldigend gebergte, parelwitte stranden en kronkelige waterwegen. Zelfs vanuit de hoofdstad is het slechts een korte afstand naar de rijstvelden en het platteland. Probeer minstens één roadtrip te maken of maak een fietstocht als je ooit op vakantie gaat naar Myanmar. Hieronder nog enkele redenen om Myanmar en Naypyidaw op je bucket list te zetten:

  • Rijke culturele tradities
  • Religie en spiritualiteit
  • Ongelooflijk lekker eten
  • Echte gastvrijheid
Op de kaart:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen is gewenst.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie