Mozambique

Wat is de hoofdstad van Mozambique?
Maputo is een grote stad in Mozambique en tevens de hoofdstad van dit land. Er wonen in Maputo ruim 1.2 miljoen mensen. De stad ontstond ooit als een Portugese handelspost maar is inmiddels uitgegroeid tot een behoorlijk grote stad met behoorlijk veel moderne voorzieningen. Pas sinds Mozambique in 1976 onafhankelijk werd, kreeg de stad echter de naam Maputo en werd deze tevens uitgeroepen tot hoofdstad. Lees hieronder meer over de hoofdstad van Mozambique.
Maputo is de hoofdstad van Mozambique.

Ligging van de hoofdstad van Mozambique
De hoofdstad van Mozambique ligt helemaal in het zuiden van het land midden de de Maputobaai. Deze baai is maar liefst 95 bij 35 kilometer. Maputo ligt aan de westkant van de baai op een heuvel op de plaats waar de Tembe uitmondt in de Indische Oceaan.

Bezienswaardigheden Maputo

Hoofdstad Mozambique
De vlag van Mozambique

Jarenlang streed men in Mozambique voor onafhankelijkheid. En met succes. Wanneer je in Maputo bent en interesse hebt in deze jarenlange strijd, kun je het Museum van de Revolutie bezoeken. Hier wordt het volledige verhaal van de strijd tegen het Portugese kolonialisme verteld aan de hand van verschillende exposities. Deze zijn verdeeld over maar liefst vier verschillende verdiepingen. Het museum geeft een prima beeld van de strijd die plaats heeft gevonden.

Een geweldige manier om de huidige cultuur van het land te leren kennen is door ene bezoek te brengen aan de beroemdste markt van het land. Daarvoor ga je naar de Mercado Xipamanine. Tal van verschillende vrolijke kleuren bepalen hier het straatbeeld en er zijn heel veel verschillende leuke en ambachtelijke producten te koop. Wat verder opvalt aan deze markt is dat er veel verschillende medicijnen worden verkocht. Denk daarbij aan geluksdrankjes maar ook aan kruidendrankjes die een geneeskrachtige werking hebben.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Np1hiuurRMM)

Natuurhistorisch museum.

Tot slot is ook het Natuurhistorisch museum een absolute aanrader. Er worden hier verschillende tentoonstellingen georganiseerd waarbij alles uiteraard om de natuur in en rondom Mozambique draait. Vooral de collectie met insecten is indrukwekkend. Daarnaast is er een zaal waar je alles te weten komt over de geluiden van dieren zodat je deze daarna blindelings kunt herkennen. Overigens is het museum in een bijzonder mooi koloniaal gebouw bevestigd. Vooral de karakteristieke tuin en de muurschilderingen zijn indrukwekkend.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie