Mongolië

Wat is de hoofdstad van Mongolië?
Als hoofdstad van Mongolië is Ulaanbaatar een grote en mooie stad. Wanneer je op reis bent in de omgeving is het dus zeker aan te raden om Ulaanbaatar te bezoeken. Er wonen ongeveer een miljoen mensen. Dat is bijzonder veel omdat het er in heel Mongolië circa 3 miljoen mensen wonen. Het voorjaar en het najaar is overigens de beste periode om de hoofdstad van dit land te bezoeken. In de winter kan het er namelijk extreem koud zijn en in de zomer juist weer erg warm. Lees hieronder verder over deze hoofdstad.
Ulaanbaatar is de hoofdstad Mongolië.

Ligging hoofdstad van Mongolië
Ulaanbaatar ligt in het noorden van het land. De stad is gelegen in het dal van Tuul. Dat betekent overigens niet dat het laag gelegen is. Ulaanbaatar ligt namelijk op een kleine 1400 meter boven de zeespiegel. De stad ligt direct aan de Selbe, een zijrivier van de Tuul. De stad heeft een totale oppervlakte van ongeveer 4700 vierkante kilometer.

Bezienswaardigheden Ulaanbaatar

Hoofdstad Mongolië
De vlag van Mongolië

Vervelen is in de hoofdstad van Mongolie gelukkig niet nodig. Er zijn namelijk heel veel bezienswaardigheden te vinden in deze stad. Gandan Khiid is daarvan zonder meer het beste voorbeeld. Dit enorme klooster is de grootste toeristische trekpleister van het land. Bezoek het klooster het liefst aan het begin van de middag. Dan vinden er namelijk vaak bijzondere ceremonies plaats die je dan mee kuknt maken. Voor de geschiedenis van het land kun je het beste een bezoek brengen aan het National Museum of Mongolian History. Dit chronologisch ingerichte museum is meer dan de moeite van een bezoek waard.

Het Winter Palace of Bogd Khan is ook een bekende bezienswaardigheid in deze stad. Waar het vroeger een groot paleis was, wordt het vandaag de dag als museum gebruikt. Er zijn ook nog eens zes tempels bij het paleis te vinden die ook allemaal bezocht kunnen worden. Als je tijd hebt en over een gemiddelde conditie beschikt, is het aan te raden om de uitgezette looproute naar het paleis te nemen. Onderweg geniet je dan namelijk van een schitterend uitzicht. Het is echter ook gewoon mogelijk om de bus naar het paleis te nemen.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ZCV4BRNNG5g)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Wij stellen het op prijs als je het wilt delen op social media, je website of blog. Op deze manier kunnen wij het artikel nog beter maken.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie