Mexico

Wat is de hoofdstad van Mexico? Dat is Mexico-City.
Mexico-City is één van de grootste (hoofd)steden ter wereld. Deze bruisende metropool, met ruim 22 miljoen inwoners, is echter nog redelijk onbekend bij de meeste toeristen. Hierdoor is de stad de ideale plek om het echte Mexico te leren kennen en de gezellige Latijns-Amerikaanse cultuur te ontdekken. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.

Mexico-City is de hoofdstad van Mexico.

  • Bezienswaardigheden in Mexico-City
Hoofdstad Mexico
De vlag van Mexico

Mexico-City is een stad met een rijke historie en cultuur, en je vindt er dan ook voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld cultuur snuiven in één van de vele musea zoals het Nationaal Museum voor Antropologie, of bezoek het mooie Palacio de Bellas Artes. Ook Plaza Gibraldi, een plein waar je ’s avonds veel mariachi vindt, is de ideale plek om de sfeer te proeven onder het genot van een drankje. Als je van shoppen houdt kun je uitstekend in het centrum van de stad, of in een van de winkelcentra en straatmarkten terecht. In het centrum kun je bovendien een mooie wandeling maken langs de historische gebouwen.

Chapultepec

Daarnaast vind je in Mexico-City ook meerdere parken zoals Chapultepec die een bezoekje waard zijn. Uiteraard sluit je de dag af met een taco en Mexicaans biertje in een van de restaurants of bars die de stad rijk is. Mocht je op zoek zijn naar een traditioneel drankje dan kun je in een Pulqueria terecht voor een lekkere Pulque. Dit drankje, gemaakt van agave, werd lang geleden al gedronken door de Azteken en zou over bijzondere eigenschappen beschikken. Tot slot vind je vlak buiten Mexico-City de piramides van Teotihuecan. Deze indrukwekkende piramides zijn ideaal om tijdens een dagtochtje te beklimmen en te bewonderen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=GUMXv0VEtoc)

Ligging Mexico-City

Mexico-City is gelegen in Zuid-Centraal Mexico. De stad ligt in een vallei, en in de omgeving bevinden zich onder andere bergen en vulkanen. In de stad zelf vind je de internationale vluchthaven Benito Juárez. Vanaf dit vliegveld vlieg je rechtstreeks naar Nederland, maar kun je ook nationale vluchten naar alle belangrijke Mexicaanse steden boeken. In Mexico-City zelf verplaats je je gemakkelijk met het openbaar vervoer of een taxi. Houd er wel rekening mee dat sommige wijken in de stad beter vermeden kunnen worden. Ondanks dat Mexico-City redelijk veilig is, staan sommige delen van de stad bekend om hun criminaliteit en drugsgeweld.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie