Marokko

Wat is de hoofdstad van Marokko? Dat is Rabat.
De meest bekende toeristische trekpleisters van het Noord-Afrikaanse Marokko zijn Marrakesh en Casablanca. Dat betekent echter niet dat er voor de rest niets te zien/doen is. De hoofdstad Rabat is niet alleen het politieke centrum van het land, maar tevens één van de vier koningssteden en een onontgonnen schat om als toerist te ontdekken. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
Rabat is de hoofdstad van Marokko.

  • De ligging

Rabat is een echte havenstad gelegen aan de Atlantische Oceaan in het westen van Marokko. De hoofdstad is net iets noordelijker gelegen dan het exotische Casablanca en geniet het hele jaar door van een aangenaam klimaat.

De bezienswaardigheden van Rabat.

Hoofdstad Marokko
De vlag van Marokko

Het interessante aan Rabat is dat het een plek is waar door de eeuwen heen tal van culturen anker gelegd hebben. Naast prehistorische sites vind je hier ook Romeinse invloeden, overblijfselen van de vroege Islam en nog veel meer. Wat je zeker niet mag missen?

  • Chellah

Chellah was tot de 14de eeuw niet meer dan een verlaten dorp in het achterland van Rabat. Het is toen dat de hele plek omwald werd door een indrukwekkende zandstenen muur en een Necropolis werd gebouwd. De site is zeer goed bewaard gebleven en meer dan de moeite waard. Van de majestueuze toegangspoort tot de tropische tuin: dit is een heerlijk plekje ver weg van de drukte.

  • Het Mausoleum van Mohammed V

Vanuit de hele stad zie je altijd en overal de Hassantoren. Waag je je net iets dichterbij wordt al snel duidelijk dat de toren deel uitmaakt van het Mausoleum van Mohammed V. Het gebouw is een knap voorbeeld van de islamitische architectuur en meer dan een bezoekje waard.

  • De medina

In een Marokkaanse stad ronddwalen zonder een bezoekje aan de Medina te brengen? Dat is onmogelijk en ook in Rabat is dat vast en zeker het geval. Het is in deze oude stadswijk waar je de beste koopjes kunt doen en de couleur local op kunt snuiven.
  • De Andalusische tuinen

Even weg van de drukte van de grootstad? Dan ben je vlak naast de Medina bij de Andalusische tuinen aan het goede adres. Deze oase van groen en rust is de ideale plek om even helemaal zen te worden. Lekker verscholen en nog nauwelijks ontdekt door de hordes toeristen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=K9Or9uEW5Xg)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie