Malta

Wat is de hoofdstad van Malta? Dat is Valletta.
Een strakblauwe lucht, helderblauw water, cultuur en historie met uitzicht op zee. Dat alles vind je in Valletta. Een prachtige stad om te verblijven. Je hebt hier alles binnen handbereik om een heerlijke vakantie te beleven. Voor een dagje weg is de hoofdstad van Malta trouwens ook ideaal. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van Malta, Valletta.

Valletta is de hoofdstad van Malta.

Tips Valletta

 • Het oude gedeelte van de hoofdstad van Malta behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Er is een enorme rijkdom aan oude kunst en cultuur, maar ook de hedendaagse architectuur is inspirerend en bewonderenswaardig.
 • De vele balkons op Valletta spreken tot de verbeelding van veel toeristen. Dit is echt typisch iets voor deze stad. Omdat de stad hellend is, geven die balkonnetjes een heel grappig effect.
 • Hoofdstad Malta
  De vlag van Malta

  De St. John’s Co-Cathedral is zonder twijfel een van de mooiste kerken van Malta. De buitenkant van de barokke kerk oogt redelijk simpel, maar als je binnenkomt, ontdek je direct de pracht en praal van het interieur.

 • De tuinen van Barrakka zijn uiterst geschikt voor het maken van een mooie wandeling. Ook heb je hiervandaan een mooi uitzicht over de haven.
 • De Maltese regering zetelt in het Grootmeesterspaleis. Dit imposante gebouw is een belangrijke bezienswaardigheid in Valletta. Ook de binnentuin is fantastisch.
 • Een van de oudste nog voor theater gebruikte theaterzalen in Europa is Teatru Manoel. Liefhebbers van theater zullen hier zeker hun hart ophalen. De buitenkant is gebouwd in laat-renaissance tijd en het interieur heeft een rococo stijl. Dankzij de waterreservoirs onder de vloer is de akoestiek fenomenaal.
 • Op het uiterste puntje van het eiland bevindt zich Fort St. Elmo. Door de eeuwen heen is dit talloze keren uitgebreid en verbeterd. Tegenwoordig kun je binnen het Nationaal Oorlogsmuseum van Malta bezoeken.
 • Behalve op zondag is er in het voetgangersgebied van Merchant Street iedere dag een markt.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vGTrglSfZ5I)

Valletta is de meest zuidelijk gelegen hoofdstad van Europa. Je kunt deze stad het beste lopend bezoeken. Veel straten zijn verboden voor auto’s en parkeerplaatsen zijn er ook nauwelijks te vinden.

Op de kaart:

Informatie over andere hoofdsteden:

Nuttig artikel? Delen mag. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie