Mallorca

Wat is de hoofdstad van Mallorca? Dat is Palma de Mallorca.
Palma is niet alleen de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca maar tevens van de bekende eilandengroep de Balearen. Palma de Mallorca is waarschijnlijk de naam die je kent en de naam die vooral in het buitenland vaak wordt gebruikt voor deze stad. Sinds 2016 is de officiële naam echter kortweg: Palma. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca.

  • Bezienswaardigheden in de stad

Palma heeft, ter afwisseling van al het strandplezier, veel in huis om een bezoek voor toeristen aantrekkelijk te maken. Het mooiste gebouw van de stad Palma is zonder enige twijfel de kathedraal La Seu. Hij werd gebouwd tussen de dertiende en zeventiende eeuw. Wat deze kathedraal extra bijzonder maakt: in het verleden werd hij gereflecteerd in de Middellandse Zee. Door de aanleg van het in 1984 geopende Parc de la Mar vindt die reflectie nu plaats in de vijver hiervan. Dit park geeft rust, een positieve tegenstelling tot de hectiek van de grote stad. Vanaf de stadsmuur heb je een werkelijk schitterend zicht op de kathedraal.

Naast deze indrukwekkende kathedraal vind je het Paleis van Almudaina, dit is het Mallorcaanse koninklijke paleis. De Spaanse koninklijke familie verblijft hier jaarlijks minstens één week.

  • Hoofdstad Mallorca
    De vlag van Mallorca

    Museum Palau March is niet alleen de moeite waard vanwege de prachtige beelden en de mooie kunstcollecties. Het biedt je ook een prachtig uitzicht op Mallorca.

  • Op slechts een paar kilometer van Palma vind je Castell Bellver. Dit is een gotisch kasteel uit de veertiende eeuw. Dit ronde (!) kasteel heeft een militair verleden en biedt nu huisvesting aan het historisch museum.
  • Komt de naam Plaza Mayor je bekend voor? Dat kan kloppen: dit mooie plein in Palma is namelijk een replica van het plein met dezelfde naam in Madrid. Een aaneenschakeling van terrassen laat je onder het genot van een hapje en drankje genieten van de Spaanse zon. Op drukke dagen kom je hier allerlei straatartiesten tegen. Het plein ligt mooi centraal in Palma en verbindt daardoor diverse leuke winkelstraten met elkaar.

Als je in Spanje tapas kan eten kan dat uiteraard ook in Palma. Er zijn talrijke leuke barretjes en restaurants met een ruime keuze aan tapasgerechtjes. Vooral vis is hier erg populair.
Ligging van Palma de Mallorca

Palma ligt in het zuidwesten van Mallorca en heeft ruim 400.000 inwoners.

Informatie over andere hoofdsteden:

Mis je informatie, wil je informatie toevoegen, aanpassen, correcties doorgeven of een vraag stellen? Dat kan hieronder door het formulier in te vullen. Vond je dit een nuttig artikel? We stellen het op prijs dat je de pagina deelt, op social media, je website of blog. Op deze manier kunnen we de website beter maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie