Mali

Wat is de hoofdstad van Mali? Dat is Bamako.
Als je ooit naar de hoofdstad van Mali reist, zul je verrast zijn dat het leven in bepaalde delen van de wereld nog steeds zo onaangeroerd kan zijn. Het tempo is er traag, het weer heet, de rivier gevuld met met de hand uitgehouwen kano’s, schapen op straat en authentieke dorpen die nog nooit hebben gehoord van het toerisme. Geloof het of niet, maar in Bamako wachten enkele echte hoogtepunten om door jou ontdekt te worden! Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
Bamako is de hoofdstad van Mali.

  • Mali’s administratieve centrum
Hoofdstad Mali
De hoofdstad van Mali

De hoofdstad van Mali is gelegen vlakbij de Niger en is de snelstgroeiende stad van Mali. Bamako lijkt eerder een stad te zijn zonder duidelijke bezienswaardigheden, maar als je wat dieper graaft, zul je een schat aan dingen vinden in de hoofdstad van Mali. Eigenlijk zijn de dorpen en hun inwoners de echte bezienswaardigheden van deze kleurrijke stad. Maar ook in de buitenwijken valt er heel wat te beleven. Je kunt pottenbakkers, kleermakers en kleurrijke lokale markten bezoeken of gewoon ergens een kopje thee drinken en genieten van het dagelijkse leven in Bamako. Maar er is meer!
Bezienswaardigheden van Bamako

Als je in Bamako bent, onderneem dan een tocht naar de heuvel ‘Punt G14’. Dit is de hoogste heuvel in Bamako en dus moeilijk te missen. De weg ernaartoe is hobbelig en brengt je doorheen de landelijke gebieden van Bamako. Je passeert langs zelden bezochte dorpen, prachtige groene landschappen en hebt een prachtig uitzicht over velden, kanalen en bergdorpjes. Deze uitstap bezorgt je alvast een uur spanning en plezier.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=dgpZH1HHrQs)

Vervolgens kun je ook het rehabilitatiecentrum voor ezels in Badalabougou bezoeken. Hier worden de “slaven van Bamako” opgevangen en verzorgd. Een prachtige plek dat gerund wordt door echte helden. Maar waarschijnlijk een van de kleurrijkste en opwindendste spektakels in Bamako, is de paardenrace op zondag. Hier vechten kleine Arabische paarden en hun jockeys het uit in stofwolken op een versleten racebaan. De juichende menigte, die de baan bestormt om de winnaar van de laatste race van de dag te vieren. De ondergaande zon achter de nabijgelegen bergen als achtergrond. Een echte must-see! Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Het nationaal museum en de tuinen
  • In het cultureel centrum valt altijd wel iets te beleven
  • Bekijk Baba Salah’s show op zaterdag
  • Breng een bezoek aan de grote markt
Bamako op de kaart

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie