Maleisië

Wat is de hoofdstad van Maleisië.
Maleisië is misschien wel één van de meest bijzondere landen in Zuid-Oost Azië. Het is een prachtig land met veel verschillende delen. Van echte stedelijke steden tot pittoreske dorpjes. In Maleisië kun je het allemaal vinden. Bekijk hieronder meer informatie over de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Mis je informatie of wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder.
Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië.

De grootste stad in dit prachtige land is de hoofdstad Kuala Lumpur. Kuala Lumpur ligt op ongeveer 12 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport en is een echte dynamische wereldstad. Je kunt in de stad ontzettend veel plezier beleven en je kunt er heel veel leuke activiteiten ondernemen.

Hoofdstad Maleisië
De vlag van Maleisië

Ook is er in Kuala Lumpur een grote Nederlandse groep expats die er wonen en werken. Als je ook graag mee wilt doen met leuke activiteiten die speciaal voor Nederlanders op bezoek of wonend in Kuala Lumpur georganiseerd worden neem dan snel een kijkje bij de Nederlandse vereniging in Kuala Lumpur.

Lokale cultuur

Wil jij je liever onder laten dompelen in de lokale cultuur? Dan kan dit ook zeker. De 3 grootste bevolkingsgroepen in Maleisië zijn de Malay, de Chinezen en de Indiase mensen. Iedereen woont en leeft gezamenlijk in Kuala Lumpur maar ook heeft iedere bevolkingsgroep zijn eigen wijken. In deze wijken vindt je alle specialiteiten van deze bevolkingsgroep zoals heerlijke restaurantjes, scholen en shoppingcenters.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=0MfneG2aWPg)

Chinatown en Brickfields.

Twee toffe lokale wijken zijn Chinatown en Brickfields. Chinatown zegt het al, dit is de Chinese wijk. Je zult je even in China wanen als je hier door heen loopt. De wijk heeft een groot overdekt lokaal shoppingcenter. Verwacht hier geen kleding winkels maar meer lokale shops waar je lokale kunst kunt kopen, souvenirtjes en heerlijk lokaal kunt eten. Naast dit overdekte gedeelte heb je ook verschillende marktkramen waar je neppe merken zoals Gucci, Marc Jacobs en Louis Vuitton kunt kopen. Uitgewinkeld? Ga dan lekker lokaal eten in één van de vele opties. Zoek naar het tentje met de ‘rode tafelkleden’. Dit is een grote favoriet bij de westerse bevolking omdat ze traditioneel Chinees eten met een Westers tintje serveren.

De Indiase wijk.

Wil jij graag de Indiase wijk ontdekken? Dan moet je in Brickfields zijn. Je zult er de beste tandoori kip van je leven eten en ook de naans die je kunt dippen in verschillende dahls zijn overheerlijk. Hou je van shoppen? Geniet dan van de meest luxe malls die er zijn zoals Pavillion Mall en Midvalley Mall. En wist je dat er zelfs een mall is met een achtbaan er in? Ja, het is echt waar!

En natuurlijk kun je niet naar de hoofdstad Kuala Lumpur gaan zonder de Petronas Towers in het echt te bezichtigen. Deze prachtige torens zijn overdag al adembenemend, maar wanneer de zon onder gaat worden ze pas echt magisch!
Kuala Lumpur op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie