Madagaskar

De magische hoofdstad van Madagaskar, Antananarivo.
Lemuren, reptielen en reusachtige baobab bomen. Dat is Madagaskar voor jou! Het Afrikaanse eiland is zo groot als Frankrijk en kent een waanzinnige variatie aan flora en fauna die uniek is in de wereld. Velen soorten planten en dieren kunnen nergens anders gevonden worden dan op het eiland Madagaskar. Waanzinnig uniek dus, een reis door Madagaskar. De hoofdstad van dit eiland is dan ook een echte must-see: Antananarivo, of Tana, zoals de lokale bevolking het voor het gemaakt liefkozend noemt. Wat maakt deze hoofdstad een bezoekje waard? Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar.

De hoogtepunten van Tana
Wie naar Madagaskar komt, komt uiteraard om de bijzondere lemuur te zien. Vanuit Antananarivo kunnen uitstapjes georganiseerd worden

Hoofdstad Madagaskar
De vlag van Madagaskar

naar een heus lemuren park. Gegarandeerd kan het beestje daar aanschouwt worden. Ook voor de krokodillen liefhebber is er een uitstapje, namelijk naar een krokodillen boerderij. Indrukwekkend om die beesten van dichtbij te zien en wie echt geluk heeft kan hier zelfs een stukje krokodillen vlees proeven.
Antananarivo

Verder is Antananarivo gewoon geweldig om door heen te wandelen en te genieten van de Afrikaanse straat taferelen.. Breng een bezoekje aan een van de velen monumenten of aan het Bevrijdingsplein. Geniet vooral van het vele eten op straat en proef de echte oude Franse keuken van Madagaskar. Geen moment is deze stad saai! Doordat Antananarivo op een klif ligt kun je bij zonsondergang genieten van prachtige uitzichten over de omringende rijstplantages die ten westen van de stad liggen. Een mooie afsluiter van een dag in Antananarivo.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=oHYqU70QaH4)

Ligging van de hoofdstad

De hoofdstad van Madagaskar is even eens de grootste plaats van het eiland met verreweg het hoogste inwoneraantal. Antananarivo betekend “Stad van duizend mensen”. De stad is gelegen in de regio Analamanga. De stad ligt op een plateau en is daardoor hooggelegen op ongeveer 1400 meter boven zeeniveau en ligt aan een steile klif op het eiland. Het ligt dan wel in een tropisch gebied, toch is de gemiddelde temperatuur slechts 18 graden Celsius.

Voor ieder wat wils en altijd een goed klimaat! Wilde dieren, gekleurde straatbeelden en lekker Frans eten. Antananarivo is een ware verrassing.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media, je blog en/of website.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie